Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

• Naslovna
  • Najnovije
  • Aktuelno
  • Turizam
  • Kultura
  • Gastronomija
  • Zanimljivosti
  • Manifestacije
  • Naslovna
  • Najnovije
  • Naslovna Aktuelno Turizam Kultura Gastronomija Zanimljivosti Manifestacije
angela bler

Doselila sam se u Beograd iz Amerike i zbog jedne stvari ne mogu da se načudim Srpkinjama: Ovako nešto nigde nisam videla

Zanimljivosti

20:00

26 jun, 2025

Kako je objasnila, u drugim gradovima u kojima je živela, nije morala puno da se trudi oko fizičkog izgleda. Prema njenim rečima, "lepota u Beogradu je pristupačna".

Mia Kerčer

Mogla je da bira da živi na nekoj egzotičnoj destinaciji, ali ipak je odabrala Srbiju: 1 stvar je privukla, a pratiocima ispričala kakvi su zapravo Srbi

Kultura

15:00

5 jun, 2025

Mia Kerčer je kao digitalni nomad, odabrala da živi u Beogradu, iako je mogla da bira da ode na nekom drugom mestu. Evo šta je fasciniralo.

Marijan Abdi

Muslimanka prvi put u Beogradu: "Pričali su mi laži, a ja i dalje pokušavam da shvatim jednu stvar u Srbiji"

Zanimljivosti

14:00

22 maj, 2025

Marijan Abdi iz Afrike posetila je Beograd, a u nastavku pročitajte njeno iskustvo.

Aron Palasios

AMERIKANAC HOĆE DA POSTANE SRBIN Obožava našu istoriju, uči srpski i planira da se preseli ovde: "Jedna stvar o vama me fascinira"

Zanimljivosti

13:00

25 april, 2025

Aron Palasios, tiktoker iz Amerike, oduševio je Srbe kada je, kao kreator istorijskog sadržaja na ovoj mreži rekao da je zaljubljen u srpsku istoriju.

Beograd

Rusi su neko vreme u Beogradu, ali na ovih 10 stvari nikako ne mogu da se naviknu: To ne postoji čak ni u Rusiji

Zanimljivosti

21:00

1 april, 2025

Bez obzira koliko dugo žive u našoj zemlji, Rusi su i dalje šokirani zbog ovih 10 stvari!

stranci u srbiji

"NEMOJTE DA SE UVREDITE, ALI..." Ruskinja koja živi u Beogradu objasnila zašto se RUSI NE DRUŽE SA SRBIMA i snimak je EKSPLODIRAO

Zanimljivosti

12:00

28 mart, 2025

Aljona je Ruskinja koja živi u Beogradu i uči srpski, a u videu, koji je postao viralan, pokušava da ponudi odgovor na pitanje: Zašto su Rusi tako zatvoreni i nezainteresovani za kontakt sa Srbima?

gleb fils

RUS KOJI ŽIVI U SRPSKOM SELU POKAZAO KAKO PRAVI KOZJI SIR Mislio je da će u Srbiji biti kratko, a sad gaji ovce i sam pravi hranu

Zanimljivosti

25 mart, 2025

Mladi Rus Gleb Fils došao je u Srbiju pre više od dve godine računajući da neće dugo ostati, međutim zaljubio se u našu zemlju i preselio na selo gde zajedno sa porodicom radi oko kuće, bašte, stoke...

rakija

10 stvari koje šokiraju svakog Rusa u Srbiji: Ovo nisu mogli da zamisle ni u snu

Zanimljivosti

2 mart, 2025

Rusi su u Srbiji postali veoma česti gosti, dok su pojedini i nastanili našu zemlju na duže vreme. Ali ove naše navike su im i dalje čudne

angela bler

"Zašto mi svi govore da je Kosovo Srbija?" Amerikanka koja živi u Beogradu mislila da je Albanija deo Jugoslavije!

Aktuelno

17:00

20 januar, 2025

Znam da je ovo veoma osetljiva tema i ne želim da pričam o politici...

stranci u srbiji

"Ljudi, gde sam ja ovo došla da živim...": Devojku iz Španije šokirao običaj iz Srbije, izazvala lavinu komentara

Zanimljivosti

22 decembar, 2024

Devojka iz Španije, koja govori i živi u Srbiji, istakla je jedan običaj na koji se nikada neće navići.

Da li je ovo najneobičnija ljubavna priča u Srbiji? Srpkinja i Egipćanin očarali Balkan, sudbina je odradila svoje!

Da li je ovo najneobičnija ljubavna priča u Srbiji? Srpkinja i Egipćanin očarali Balkan, sudbina je odradila svoje!

Zanimljivosti

1 decembar, 2024

Ovaj par živi u Beogradu, a Nina priča kako je njihova romansa počela

stranci u srbiji

Prelepa Australijanka posetila Beograd pa ostala bez daha: "Ovo je nepopularno mišljenje, ali..." (VIDEO)

Aktuelno

7 novembar, 2024

Dodala je i da grad sam po sebi ima svoj šarm i da je podseća na njen rodni Melburn

stranci u srbiji

ČANGHUI IZ KOREJE POSTAO PRAVOSLAVAC ZBOG MARIJE IZ VALJEVA! Neverovatna priča zbog koje ovi mladenci veruju u sudbinu

Zanimljivosti

2 novembar, 2024

Čanghui Han (30) iz Južne Koreje sasvim slučajno je zavoleo mladu Valjevku Mariju (26), a zbog nje je sasvim namerno promenio veru i postao pravoslavac!

Naledi Repaja

Naledi iz plemena Zulu se udala za Srbina, a sad pokazala kuću: Oguljena vrata, nema struje, ali ona sija od sreće

Aktuelno

10 oktobar, 2024

Naledi Repaja, najpoznatija srpska snajka, sa mužem Bojanom, našla je svoj krov nad glavom.

Karlos Franko

Meksikanac proveo 10 godina u Srbiji, pa priznao: Ljudi u tom gradu su dosadni, bez rakije ne počinjem dan

Zanimljivosti

5 oktobar, 2024

Meksikanac Karlos oduševljen je našom zemljom, ali mu se neke stvari nisu dopale kada je došao.

Junus Emre Dogan

Srpski zet iz Turske izneo 1 reč koju ni u ludilu ne treba izgovarati tamo: Ovo su sujeverja koja nas povezuju

Aktuelno

25 septembar, 2024

Srpski zet Junus, izneo je jednu reč koju ne treba ni u ludilu izgovarati u Turskoj, iako se nama čini kao sasvim u redu. Dotakao se i sujeverja, kao dokaz povezanosti dva naroda.

Stranci iz Srbije u svet nose vunene čarape, rakiju i tronošce: Ne žale pare, a za ovim stvarima su potpuno poludeli

Stranci iz Srbije u svet nose vunene čarape, rakiju i tronošce: Ne žale pare, a za ovim stvarima su potpuno poludeli

Aktuelno

18:00

20 avgust, 2024

Vunene čarape, rakija, frule, ćilimi, vezeni peškiri, pa čak i stolice tronošci deo su srpskih tradicionalnih proizvoda koji završe u prtljagu stranih turista i diplomata na odlasku iz Srbije.

• 1
  • 2
  • 3
  • Najnovije
  • Najčitanije
ŠUMADIJSKO MORE Ovo jezero u Srbiji je raj za ribolovce i veslače

ŠUMADIJSKO MORE Ovo jezero u Srbiji je raj za ribolovce i veslače

Turizam

28 jun, 2025

Svi se pitaju kako će i gde ove godine na letovanje. Međutim, u srcu Srbije nalazi se jezero čiji pejzaži itekako podsećaju na more i to ono najlepše.

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE  Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt

NI TAKSISTI NISU DOLAZILI OVDE Meštani ovog skrivenog sela na našoj prelepoj planini nakon nekoliko decenija dočekali prvi asfalt

Turizam

28 jun, 2025

Nekoliko hiljada ljudi koji žive u Devićima na Goliji decenijama je bilo na velikim mukama.

KLETVA RASTERALA PORODICE Srpsko selo koje je stigla kletva kneza Lazara (VIDEO)

KLETVA RASTERALA PORODICE Srpsko selo koje je stigla kletva kneza Lazara (VIDEO)

Turizam

28 jun, 2025

Ukleto selo. Svake godine pred Vidovdan oživi legenda!

patrijarh pavle

Vidovdan je druga himna Srbije, Zahar otkrio kako je nastala: Imao sam strašnu groznicu, a onda mi se ukazao patrijarh Pavle!

Zanimljivosti

28 jun, 2025

"Ja sam za pet minuta napisao i melodiju i sve strofe. Za pet minuta, a u meni je to vrilo mesec dana"

sveće

KO JE BOG VID I ZAŠTO SU SRBI DOBRO PAZILI ŠTA RADE NA VIDOVDAN: Šta god da bilo, 28. juna su znali da ovo nikako ne smeju

Aktuelno

11:00

28 jun, 2025

Postoje razna predanja o pomenutom bogu, a sva ona govore da je Vid najstrašniji od svih bogova

Ovo su dokumenti koje ne treba ih nikad bacati: Čuvajte ih do kraja života

Ovo su dokumenti koje ne treba ih nikad bacati: Čuvajte ih do kraja života

Aktuelno

20 jun, 2025

Mnogi ljudi ne znaju za ove veoma bitne stvari!

biljke

Ove biljke su čudo: Nakon što ih JEDNOM POSADITE u bašti, plodove ćete BRATI GODINAMA!

Zanimljivosti

29 maj, 2025

Iako je rad u bašti za istinske vrtlare prava uživancija i opuštanje, većina je ipak bar jednom pomislila kako bi bilo divno imati biljke koje na zahtijevaju puno truda, a obilno daju plodove. Dobra vest je da takve – postoje.

cucla

PRELEPO ŽENSKO IME SA JAKOM SIMBOLIKOM: Veruje se da devojčice koje ga nose prati sreća tokom celog života

Kultura

25 jun, 2025

Ovo ime je slovenačkog porekla i simbolizuje devojčice koje su temperamentne i kreativne, koje unose svetlost i pozitivnu energiju

nadgrobni spomenik

Ljudi gledaju u spomenik na groblju i krste se sa obe ruke: Zoran za datum smrti stavio 2057. godinu, a pored napravio neverovatnu humorističku tablu od slika sa ženama

Kultura

24 mart, 2025

Zoran Brkić iz Obreža kod Varvarina, čovek neobične životne filozofije i još neobičnijih planova, postao je lokalna atrakcija zahvaljujući nesvakidašnjem projektu – unapred je sebi podigao spomenik, zakupio čak deset grobnih parcela na seoskom groblju i koristi jednu od njih kao oglasnu tablu za dokumentovanje svog života, a sve to je nazvao humorističkim spomenikom.

kiša

TAJANSTVENI „CRNI PETAK“ U SRBIJI: Koja verovanja i običaji prate ovaj neobičan dan?

Kultura

29 maj, 2025

U srpskom narodnom kalendaru, „Crni petak“ nije bio običan dan, već poseban datum obavijen tajanstvenošću i različitim verovanjima. Ovaj dan bio je praćen raznim običajima i ritualima kojima su se ljudi štitili od potencijalnih nesreća i negativnih energija.

Preporučujemo
beba spava

STARE SRPSKE PESME ZA USPAVLJIVANJE DECE: Koja su bila skrivena značenja narodnih uspavanki?

Kultura

20:00

22 maj, 2025

Srpske uspavanke nisu bile samo način da se dete umiri i uspava, već su često nosile duboku simboliku, skrivene poruke i značajne životne lekcije utkane u svoje nežne melodije i reči.

mesec

ZAŠTO SE STARI SRBI PLAŠILI PONOĆI: Verovanja o magijskim moćima sredine noći

Kultura

22 maj, 2025

Ponoć je u srpskoj narodnoj tradiciji oduvek imala specifično mesto, obavijena tajanstvenošću i mističnim verovanjima. Naši preci smatrali su da je upravo ponoć trenutak kada je granica između svetova najtanja, a natprirodne sile najaktivnije.

Vremenska prognoza

Subotica

26°C

Mestimično oblačno

Novi Sad

28°C

Mestimično oblačno

Zrenjanin

27°C

Vedro nebo

Kula

28°C

Mestimično oblačno

Sombor

28°C

Mestimično oblačno

Vrbas

28°C

Mestimično oblačno

Vranje

26°C

Mestimično oblačno

Prokuplje

27°C

Mestimično oblačno

Leskovac

29°C

Mestimično oblačno

Arilje

26°C

Mestimično oblačno

Kraljevo

28°C

Mestimično oblačno

Apatin

27°C

Mestimično oblačno

Vlasotince

27°C

Mestimično oblačno

Pirot

23°C

Mestimično oblačno

Indjija

27°C

Vedro nebo

Loznicac

29°C

Vedro nebo

Grocka

26°C

Mestimično oblačno

Kovin

28°C

Mestimično oblačno

Ruma

28°C

Mestimično oblačno

Kladovo

30°C

Mestimično oblačno

Novi Pazar

27°C

Mestimično oblačno

Jagodina

29°C

Mestimično oblačno

Ivanjica

24°C

Mestimično oblačno

Titlel

27°C

Mestimično oblačno

Niš

27°C

Mestimično oblačno

Ub

27°C

Mestimično oblačno

Bor

29°C

Mestimično oblačno

Nikinci

29°C

Mestimično oblačno

Batajnica

27°C

Vedro nebo

Surdulica

24°C

Mestimično oblačno

Ralja

26°C

Mestimično oblačno

Zlatibor

22°C

Mestimično oblačno

Polinci

27°C

Vedro nebo

Klek

26°C

Vedro nebo

Beograd

26°C

Vedro nebo

Kosjeric

25°C

Vedro nebo

Kragujevac

28°C

Mestimično oblačno

• Naslovna
  • Najnovije
  • Aktuelno
  • Turizam
  • Kultura
  • Gastronomija
  • Zanimljivosti
  • Manifestacije
  • Uslovi korišćenja
  • Marketing
  • Impressum

© Lepote Srbije 2025. Sva prava su zadržana.