TRADICIONALNA SRPSKA PITA SA VIŠNJAMA Ukus i miris koji će vas oduševiti i naterati da pojedete sve!
Srpski delikates koji morate da probate!
Srpski delikates koji morate da probate!
Naš narod je oduvek volelo dobro da pojede i popije, ali je isto tako i siromaštvo bilo sastavni deo njihovih života, upravo ono je iznedrilo veliki broj jela koja se jednostavno pripremaju a veoma su hranjiva.
Spremanje hrane je sastavni deo srpske tradicije i kulture. U Srbiji je uobičajeno obedovanje 3 puta dnevno (doručak, ručak i večera), uz napomenu da je najvažniji obrok doručak, dok je najčešće najobimniji obrok – ručak.
Nije ni sir ni kajmak ni pavlaka, a ukusnija je od njih.
Ovo starinsko jelo domaćice odavezno serviraju na posnim slavama.
Ljudi ne vole ili obožavaju pihtije, stavovi prema njima su toliko različiti, da su ili omiljeno ili najomraženije jelo.
Kajmak je nezamenljiv sastojak brojnih tradicionalnih srpskih specijaliteta.
Idealno jelo za doručak, večeru, prelep ukus osvaja na prvi zalogaj.
Mrčajevci, čuvena varošica, prelepo mesto na obali Zapadne Morave, čuveno je po tradicionalnoj manifestaciji "Kupusijada", jer se na poljima u okolnim selima uzgaja najkvalitetniji kupus u Srbiji ali i šire.
Ukoliko posećujete Srbiju negde oko Božića ili Uskrsa, verovatno ćete imati priliku da probate neke od tradicionalnih srpskih specijaliteta, popularno jelo koje svakako morate potražiti i probati zove se prebranac.
Iako su nekada slovili kao hrana siromašnog čoveka, danas se oni u raznim prodavanicama mogu naći po neverovatno visokim cenama.
Gotovo da ne postoji deo u Srbiji za koji nije svojstven neki tradicionalni specijalitet koji možete samo tu probati po originalnoj recepturi i čiji ukus će vas opčiniti.
Srpska najstarija, najznačajnija i najrasprostranjenija rakijska sorta šljive