TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Neće se stvrdnuti, a gurmani će biti oduševljeni. Dodavanje ove namirnice džigerici možda zvuči kao kulinarski promašaj – ali zapravo je šećer za mekšu i sočniju džigericu, trik koji menja sve.
Ako se koristi pravilno, mala količina šećera ne kvari ukus, već ga pojačava i čini džigericu sočnijom, mekšom i bez gorčine.
Ovaj neobični savet dolazi od kuvarice Julije Arkipove, koja tvrdi da je upravo šećer zaslužan za savršenu teksturu.
Možda vas zanima:
3 trika da meso uvek bude sočno i mekano: Jedan način primenjivale su i naše bake, uspeva bez greške
Ove savete treba da zna svaka domaćica.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Možda vas zanima:
3 trika da meso uvek bude sočno i mekano: Jedan način primenjivale su i naše bake, uspeva bez greške
Ove savete treba da zna svaka domaćica.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Možda vas zanima:
3 trika da meso uvek bude sočno i mekano: Jedan način primenjivale su i naše bake, uspeva bez greške
Ove savete treba da zna svaka domaćica.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Kako se koristi šećer za mekšu i sočniju džigericu?
Pre nego što stavite džigericu u tiganj, jednostavno je pospite sa prstohvatom šećera. To je sve – bez mariniranja, bez komplikacija.
Prvo, džigerica će postati mekana. Neće se stvrdnuti, a gurmani će da se oduševe. A ako volite da je jedete, isprobajte i ovaj način pripreme, biće mekana i sočna ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.
Drugo, ukus jela će se poboljšati. Često se dešava da je džigerica gorka, pa čak i žilava, što mnoge odbija od pripreme. Kristal šećer uklanja tu gorčinu, omekšava teksturu i pomaže da prijatne arome dođu do izražaja – posebno one koje se razvijaju tokom prženja.
Ne treba preterivati: jedan prstohvat šećera biće sasvim dovoljan da džigerica postane mekana, sočna i prijatna za nepce.
Ako ste do sada izbegavali šećer u pripremi džigerice, vreme je da promenite mišljenje. Prstohvat šećera pre prženja ne samo da eliminiše gorčinu, već čini džigericu mekšom, sočnijom i prijatnijom za nepce.
Ovaj jednostavan trik ne zahteva dodatne sastojke, ni komplikovane korake – samo malo hrabrosti da probate nešto novo. A kada jednom probate, teško ćete se vratiti starom načinu.
Kulinarska tajna je otkrivena – sad je red na vas da je isprobate.
(Stvar ukusa)
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)