TRADICIONALNA SRPSKA PITA SA VIŠNJAMA Ukus i miris koji će vas oduševiti i naterati da pojedete sve!
Srpski delikates koji morate da probate!
Sastojci:
500 gr. kora za pitu
Možda vas zanima:
Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Možda vas zanima:
Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
Možda vas zanima:
Caka koju koriste pekari da testo ostane sveže i do 3 dana: Samo dodajte ovaj sastojak i umesićete najbolje pecivo
Dovoljno je da dodate samo jedan sastojak i da vaše pecivo bude savršeno
TAJNE KULINARSTVA: Jednostavni trikovi za pečenje pite
Evo kako da domaća pita bude savršena baš svaki put
700 gr. visanja
200 gr. prezli
4 kasike secera
2 vanilin secera
100 ml. ulja
100 ml. ulja
250 ml. vode
1 kasika secera
Priprema:
Kratko i na laganoj temperaturi isprzite prezle na ulju. Dodajte secer, vanilu. Izmesajte vodu, ulje, secer i ovim prelivom mazite tri ili cetiri kore, na zadnju ne morate vec bogato pospite prezlama i visnjama.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)