TRADICIONALNA SRPSKA PITA SA VIŠNJAMA Ukus i miris koji će vas oduševiti i naterati da pojedete sve!

Izvor: Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Srpski delikates koji morate da probate!

TRADICIONALNA SRPSKA PITA SA VIŠNJAMA Ukus i miris koji će vas oduševiti i naterati da pojedete sve!
printscreen youtube

 

Sastojci: 

 

500 gr. kora za pitu

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

700 gr. visanja

200 gr. prezli

4 kasike secera

2 vanilin secera

100 ml. ulja

100 ml. ulja

250 ml. vode

1 kasika secera

 

printscreen youtube

 

Priprema:

Kratko i na laganoj temperaturi isprzite prezle na ulju. Dodajte secer, vanilu. Izmesajte vodu, ulje, secer i ovim prelivom mazite tri ili cetiri kore, na zadnju ne morate vec bogato pospite prezlama i visnjama.

printscreen youtube

 

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading