Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.

mekike
Shutterstock

Uštipci iz rerne oduševiće mnoge.

Punjeni su sirom i kačkavaljem, a mogu se jesti sa ajvarem, šunkom, pršutom...

Sastojci:

4 jaja

Možda vas zanima:

1 kašičica soli

Možda vas zanima:

200 g kačkavalja

Možda vas zanima:

200 g feta sira

Možda vas zanima:

1 kesica praška za pecivo

Možda vas zanima:

100 g brašna

Možda vas zanima:

80 g prezli

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Najpre umutiti jaja sa solju, dodati rendan kačkavalj, usitnjen sir, prašak za pecivo, brašno i prezle. Zatim sve sjediniti da se dobije gušća masa.

Vaditi kašikom i ređati u pleh obložen pek papirom, pa peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumene.

Ustipci su spolja hrskavice, a unutra meki.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading