FANTASTIČNA DOMAĆA POGAČA Lisnata pita sa čvarcima, mekana kao morska pena
Idealno jelo za doručak, večeru, prelep ukus osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je:
600 gr brašna
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Premazivanje:
50 gr maslaca
100 gr sira
malo susam crnog i (može mak)
100 gr ml. čvaraka
1 jaje
Priprema:
Podgrejati malo mleko dodati kvasac da se rastopi pa ubaciti brašno, ulje i soli i dobro izjednačiti da bude glatko. Odmori malo da poraste pa ga podeliti na 6 loptica i rukama svaku lopticu obraditi i pokriti da stoji 5 min. Razviti prvu što tanje premazati maslacem otopljenim.

bakinakuhinja.rs
Staviti na pek papir. Razviti drugu pa premazati maslacom pa premazati polovinom sira izdrobljenim u koje staviti belance. Razviti treću koru i premazati je maslacom i posuti crnim susamom ili makom. Četvrtu koru koru razviti premazati tanko maslacom o mlevenim čvarcima.

bakinakuhinja.rs
Petu koru premazati maslacom i drugim delom sira. Šestu koru razviti i pokriti. Pritisnuti celu koru rukama i razviti oklagijom što više može.

bakinakuhinja.rs
Saviti sa jedne i druge strane i sa suprotne stranei testo pretvoriti u kocku i zaseći nožem na 8 uglova.. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C 45-50 min. Fantastična lisnata mekana kao pena. Uživajte!
(Izvor: bakinakuhinja.rs)

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek
Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.
Komentari(0)