FANTASTIČNA DOMAĆA POGAČA Lisnata pita sa čvarcima, mekana kao morska pena
Idealno jelo za doručak, večeru, prelep ukus osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je:
600 gr brašna
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Premazivanje:
50 gr maslaca
100 gr sira
malo susam crnog i (može mak)
100 gr ml. čvaraka
1 jaje
Priprema:
Podgrejati malo mleko dodati kvasac da se rastopi pa ubaciti brašno, ulje i soli i dobro izjednačiti da bude glatko. Odmori malo da poraste pa ga podeliti na 6 loptica i rukama svaku lopticu obraditi i pokriti da stoji 5 min. Razviti prvu što tanje premazati maslacem otopljenim.

bakinakuhinja.rs
Staviti na pek papir. Razviti drugu pa premazati maslacom pa premazati polovinom sira izdrobljenim u koje staviti belance. Razviti treću koru i premazati je maslacom i posuti crnim susamom ili makom. Četvrtu koru koru razviti premazati tanko maslacom o mlevenim čvarcima.

bakinakuhinja.rs
Petu koru premazati maslacom i drugim delom sira. Šestu koru razviti i pokriti. Pritisnuti celu koru rukama i razviti oklagijom što više može.

bakinakuhinja.rs
Saviti sa jedne i druge strane i sa suprotne stranei testo pretvoriti u kocku i zaseći nožem na 8 uglova.. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C 45-50 min. Fantastična lisnata mekana kao pena. Uživajte!
(Izvor: bakinakuhinja.rs)

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku
Komentari(0)