FANTASTIČNA DOMAĆA POGAČA Lisnata pita sa čvarcima, mekana kao morska pena
Idealno jelo za doručak, večeru, prelep ukus osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je:
600 gr brašna
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Premazivanje:
50 gr maslaca
100 gr sira
malo susam crnog i (može mak)
100 gr ml. čvaraka
1 jaje
Priprema:
Podgrejati malo mleko dodati kvasac da se rastopi pa ubaciti brašno, ulje i soli i dobro izjednačiti da bude glatko. Odmori malo da poraste pa ga podeliti na 6 loptica i rukama svaku lopticu obraditi i pokriti da stoji 5 min. Razviti prvu što tanje premazati maslacem otopljenim.

bakinakuhinja.rs
Staviti na pek papir. Razviti drugu pa premazati maslacom pa premazati polovinom sira izdrobljenim u koje staviti belance. Razviti treću koru i premazati je maslacom i posuti crnim susamom ili makom. Četvrtu koru koru razviti premazati tanko maslacom o mlevenim čvarcima.

bakinakuhinja.rs
Petu koru premazati maslacom i drugim delom sira. Šestu koru razviti i pokriti. Pritisnuti celu koru rukama i razviti oklagijom što više može.

bakinakuhinja.rs
Saviti sa jedne i druge strane i sa suprotne stranei testo pretvoriti u kocku i zaseći nožem na 8 uglova.. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C 45-50 min. Fantastična lisnata mekana kao pena. Uživajte!
(Izvor: bakinakuhinja.rs)

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.
Komentari(0)