FANTASTIČNA DOMAĆA POGAČA Lisnata pita sa čvarcima, mekana kao morska pena
Idealno jelo za doručak, večeru, prelep ukus osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je:
600 gr brašna
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:

TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.

MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Premazivanje:
50 gr maslaca
100 gr sira
malo susam crnog i (može mak)
100 gr ml. čvaraka
1 jaje
Priprema:
Podgrejati malo mleko dodati kvasac da se rastopi pa ubaciti brašno, ulje i soli i dobro izjednačiti da bude glatko. Odmori malo da poraste pa ga podeliti na 6 loptica i rukama svaku lopticu obraditi i pokriti da stoji 5 min. Razviti prvu što tanje premazati maslacem otopljenim.

bakinakuhinja.rs
Staviti na pek papir. Razviti drugu pa premazati maslacom pa premazati polovinom sira izdrobljenim u koje staviti belance. Razviti treću koru i premazati je maslacom i posuti crnim susamom ili makom. Četvrtu koru koru razviti premazati tanko maslacom o mlevenim čvarcima.

bakinakuhinja.rs
Petu koru premazati maslacom i drugim delom sira. Šestu koru razviti i pokriti. Pritisnuti celu koru rukama i razviti oklagijom što više može.

bakinakuhinja.rs
Saviti sa jedne i druge strane i sa suprotne stranei testo pretvoriti u kocku i zaseći nožem na 8 uglova.. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C 45-50 min. Fantastična lisnata mekana kao pena. Uživajte!
(Izvor: bakinakuhinja.rs)

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)