FANTASTIČNA DOMAĆA POGAČA Lisnata pita sa čvarcima, mekana kao morska pena
Idealno jelo za doručak, večeru, prelep ukus osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
600 gr brašna
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.
MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.
MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.
MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.
MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.
MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.
MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Možda vas zanima:
TRADICIONALNA BAKINA TAJNA Mekana pogača sa kiselim mlekom nateraće vas da se zapitate, ima li šta ukusnije? (VIDEO)
Ukusna pogača bez kvasca , brzo i lako se sprema, a svi će je obožavati.
MEKANO TESTO KOJE UVEK USPEVA IZ PRVE I NARASTE KAO LUDO: Napravite najukusnije kiflice, lepinje i pogače
Sačuvajte ovaj recept za najbolje testo koje uvek uspeva iz prve, jer ćete ga sigurno uvek ovako praviti
Premazivanje:
50 gr maslaca
100 gr sira
malo susam crnog i (može mak)
100 gr ml. čvaraka
1 jaje
Priprema:
Podgrejati malo mleko dodati kvasac da se rastopi pa ubaciti brašno, ulje i soli i dobro izjednačiti da bude glatko. Odmori malo da poraste pa ga podeliti na 6 loptica i rukama svaku lopticu obraditi i pokriti da stoji 5 min. Razviti prvu što tanje premazati maslacem otopljenim.

bakinakuhinja.rs
Staviti na pek papir. Razviti drugu pa premazati maslacom pa premazati polovinom sira izdrobljenim u koje staviti belance. Razviti treću koru i premazati je maslacom i posuti crnim susamom ili makom. Četvrtu koru koru razviti premazati tanko maslacom o mlevenim čvarcima.

bakinakuhinja.rs
Petu koru premazati maslacom i drugim delom sira. Šestu koru razviti i pokriti. Pritisnuti celu koru rukama i razviti oklagijom što više može.

bakinakuhinja.rs
Saviti sa jedne i druge strane i sa suprotne stranei testo pretvoriti u kocku i zaseći nožem na 8 uglova.. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C 45-50 min. Fantastična lisnata mekana kao pena. Uživajte!
(Izvor: bakinakuhinja.rs)
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Komentari(0)