BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

Bake, ali i mame su ga veoma često spremale prethodnih decenija, ali danas i nije toliko popularan. A jedan od tajnih sastojaka u nekim od njihovih recepata bio je i jogurt.
Praktična stvar je i to što možete od galeta za Bakin kolač da napravite i, recimo, sladoled.
SASTOJCI:
jaja - četiri komada
Možda vas zanima:

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.
Možda vas zanima:

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.
Možda vas zanima:

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.
šećer - 200 grama
vanilin šećer - jedna kesica
jogurt - 200 ml
ulje - 200 ml
brašno - 450 grama
prašak za pecivo - jedna kesica
PRIPREMA:
Prv je potrebno da odvojite belanca od žumanaca, pa posle belanca umutite u čvrst šne.
Posle toga malo po malo dodajte žumanca i celu smesu lepo sjedinite mikserom.
Nakon toga dodajte i šećer i vanilin šećer, pa onda umutite.
Sad je momenat da dipajte jogurt i ulje, a nakon što to lepo promešate - dodajte i prosejano brašno i prašak za pecivo.
Opet sve to umutite da se sve lepo sjedini.
Preostaje vam samo da dobijenu sipate u unapred zagrejan aparat za bakine kolače.
Prijatno!

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Komentari(0)