DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus

Izvor: Kiza Rock

14:00

Gastronomija 0

Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

kiseli kupus
Shutterstock

Ukoliko volite kiselo povrće, turšija je odličan izbor, a kako jedan od glavnih izvora vitamina C tokom zime može da posluži i kiseli kupus.

Ipak, važno je znati kako ga pravilno ukiseliti, kako ga sačuvati što duže tokom zime i koliko mu treba da se ukiseli u buretu, tako da stigne baš onda kada je potrebno.

Za fermentaciju kiselog kupusa u procesu kiseljenja obično je potrebno i do četiri nedelje, pa ako niste uspeli da ga pripremite na vreme u oktobru i novembru možete proces započeti i sada, kako bi do kraja decembra i početkom januara imali ukusan kiseli kupus.

Ukoliko želite da ga duže sačuvate, a primetite da se stvara cvet i da će kupus da se pokvari u bure dodajte vinobran i tim ćete preseći proces fermentacije. Tako ga možete sačuvati gotovo tokom cele zime i u njegovom ukusu uživati sve do ranog proleća.

(Informer.rs)

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading