Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

Pileća supa je nezaobilazno jelo u mnogim domaćinstvima, a poznata je i kao lek za dušu i telo. Ipak, kulinarski stručnjaci otkrivaju da postoji samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus i učini je bogatijom i aromatičnijom.
Koja je to namirnica
Dodavanje korena celera u pileću supu pravi ogromnu razliku. Njegova specifična aroma i blaga slatkoća daju dubinu ukusu, a supa postaje mirisnija i punija. Upravo zato mnogi kuvari smatraju da je celer ključni sastojak koji ne bi trebalo izostaviti.
Možda vas zanima:

UVEK ĆE VAM UGREJATI SRCE Najbolji recept za domaću pileću supu sa samo 5 sastojaka
Domaća pileća supa sa rezancima uvek prija stomaku, pre svakog glavnog obroka.

VIŠE OD BAPSKIH PRIČA: Pileća supa leči prehladu i druge naizgled besmislene tvrdnje za koje je naučno utvrđeno da su tačne
Koliko puta ste čuli neke od ovih saveta i nezainteresovano odmahnuli rukom? Verovali ili ne, naučnici smatraju da ste pogrešili.
Možda vas zanima:

UVEK ĆE VAM UGREJATI SRCE Najbolji recept za domaću pileću supu sa samo 5 sastojaka
Domaća pileća supa sa rezancima uvek prija stomaku, pre svakog glavnog obroka.

VIŠE OD BAPSKIH PRIČA: Pileća supa leči prehladu i druge naizgled besmislene tvrdnje za koje je naučno utvrđeno da su tačne
Koliko puta ste čuli neke od ovih saveta i nezainteresovano odmahnuli rukom? Verovali ili ne, naučnici smatraju da ste pogrešili.
Možda vas zanima:

UVEK ĆE VAM UGREJATI SRCE Najbolji recept za domaću pileću supu sa samo 5 sastojaka
Domaća pileća supa sa rezancima uvek prija stomaku, pre svakog glavnog obroka.

VIŠE OD BAPSKIH PRIČA: Pileća supa leči prehladu i druge naizgled besmislene tvrdnje za koje je naučno utvrđeno da su tačne
Koliko puta ste čuli neke od ovih saveta i nezainteresovano odmahnuli rukom? Verovali ili ne, naučnici smatraju da ste pogrešili.
Zašto baš celer
Celer ne samo da obogaćuje ukus, već i doprinosi nutritivnoj vrednosti supe. Bogat je vitaminima i mineralima, a njegova vlakna pomažu varenju. Osim toga, u kombinaciji sa šargarepom, peršunom i lukom, stvara savršenu osnovu za tradicionalnu supu.
Kako ga koristiti
Najbolje je dodati nekoliko komada korena celera u lonac zajedno sa ostalim povrćem i pilećim mesom. Tokom kuvanja, on otpušta aromu koja se ravnomerno širi i daje supi prepoznatljiv ukus.
Ako želite da vaša domaća pileća supa bude bogatija i ukusnija, ne zaboravite da dodate koren celera. Ova jednostavna namirnica pravi razliku između obične i nezaboravne supe.

Recept za domaću supu zlata vredan: Jedan sastojak je ključan, spremaćete je svaki drugi dan
Samo jedna namirnica koja može potpuno da podigne njen ukus.

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.
Komentari(0)