POČEO JE RAMAZAN Donosimo vam recept kolača idealnog za Iftarsku trpezu uz priču o ovom velikom prazniku!
Sa zalaskom sunca u nedelju za muslimane je počeo mesec Ramazana, tokom koga se ohrabruju dobra dela, molitve i čitanje Kurana.
Sa zalaskom sunca u nedelju za muslimane je počeo mesec Ramazana, tokom koga se ohrabruju dobra dela, molitve i čitanje Kurana.
Evo jednog recepta koji garantuje najmekše i nikad ukusnije palačinke
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Originalne pazarske mantije se ne prelivaju kiselim mlekom i lukom, ali po želji to se može dodati.
Dva tajna sastojka menjaju celu priču.
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Ko još ne voli pravi domaći džem?
Nema boljeg slatkiša.
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt.
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
Osvojiće vas na prvi zalogaj.
Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Takođe, možete je praviti praznu, a možete da dodate izmrvljen sir, iseckane masline, šunku, kisele krastavčiće, izrendan kačkavalj koji će se predivno rastopiti tokom pečenja i dati piti neodoljiv ukus.