KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.

KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Printscreen/Youtube

 

Kolač od mekanog biskvita i neodoljivog belog fila preliven čokoladnom glazurom je mnogima omiljen. Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki. Umesto kore, pravi se čokoladni fil.

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za prvi sloj:

  • 250 g mlečne čokolade 
  • 70 g brašna 
  • 70 g šećera
  • 700 ml mleka 
  • 1 kašika putera

Za drugi sloj:

  • 200 ml slatke pavlake

Za treći sloj:

  • 60 g šećera 
  • 40 g gorkog kakaoa
  • 130 ml mleka 
  • 40 ml ulja

Za dekoraciju: 

  • čokoladne mrvice

Priprema:

Malo mleka pomešajte sa brašnom tako da nema grudvica. Zatim sipajte preostalo mleko i šećer. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.

KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu Printscreen/Youtube
 

Pred kraj dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi.

Zatim sklonite sa šporeta, u vreo fil dodajte puter i mešajte dok se ne istopi.

Sipajte u vatrostalnu posudu. 

Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim prebacite u frižider. 

Potom dobro umutite hladnu slatku pavlaku, a zatim premažite preko prvog sloja. 

U blenderu pomešajte ulje, kakao, mleko i šećer. Sve dobro izblenirajte i sipajte preko drugog fila.

Stavite u frižider na još 30 minuta. 

Ukrasite čokoladnim mrvicama i poslužite.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading