KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.

Kolač od mekanog biskvita i neodoljivog belog fila preliven čokoladnom glazurom je mnogima omiljen. Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki. Umesto kore, pravi se čokoladni fil.
Sastojci:
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Za prvi sloj:
- 250 g mlečne čokolade
- 70 g brašna
- 70 g šećera
- 700 ml mleka
- 1 kašika putera
Za drugi sloj:
- 200 ml slatke pavlake
Za treći sloj:
- 60 g šećera
- 40 g gorkog kakaoa
- 130 ml mleka
- 40 ml ulja
Za dekoraciju:
- čokoladne mrvice
Priprema:
Malo mleka pomešajte sa brašnom tako da nema grudvica. Zatim sipajte preostalo mleko i šećer. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Printscreen/Youtube
Pred kraj dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi.
Zatim sklonite sa šporeta, u vreo fil dodajte puter i mešajte dok se ne istopi.
Sipajte u vatrostalnu posudu.
Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim prebacite u frižider.
Potom dobro umutite hladnu slatku pavlaku, a zatim premažite preko prvog sloja.
U blenderu pomešajte ulje, kakao, mleko i šećer. Sve dobro izblenirajte i sipajte preko drugog fila.
Stavite u frižider na još 30 minuta.
Ukrasite čokoladnim mrvicama i poslužite.

Teleća čorba kao iz restorana, prava kafanska: Greje dušu, krepi telo - puna vitamina i minerala
Ručak "na kašiku" svima je omiljeni, a ovaj recept je za čorbu kojoj niko ne može odoleti

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.
Komentari(0)