KADA IH PROBATE, UVEK ĆETE IH PRAVITI NA OVAJ NAČIN Svi vole ledene kocke, ali se sada pojavio novi način za njihovu pripremu
Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki.
Kolač od mekanog biskvita i neodoljivog belog fila preliven čokoladnom glazurom je mnogima omiljen. Predlažemo vam kremastiju verziju ledenih kocki. Umesto kore, pravi se čokoladni fil.
Sastojci:
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Za prvi sloj:
- 250 g mlečne čokolade
- 70 g brašna
- 70 g šećera
- 700 ml mleka
- 1 kašika putera
Za drugi sloj:
- 200 ml slatke pavlake
Za treći sloj:
- 60 g šećera
- 40 g gorkog kakaoa
- 130 ml mleka
- 40 ml ulja
Za dekoraciju:
- čokoladne mrvice
Priprema:
Malo mleka pomešajte sa brašnom tako da nema grudvica. Zatim sipajte preostalo mleko i šećer. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Pred kraj dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi.
Zatim sklonite sa šporeta, u vreo fil dodajte puter i mešajte dok se ne istopi.
Sipajte u vatrostalnu posudu.
Ostavite da se malo ohladi na sobnoj temepraturi, a zatim prebacite u frižider.
Potom dobro umutite hladnu slatku pavlaku, a zatim premažite preko prvog sloja.
U blenderu pomešajte ulje, kakao, mleko i šećer. Sve dobro izblenirajte i sipajte preko drugog fila.
Stavite u frižider na još 30 minuta.
Ukrasite čokoladnim mrvicama i poslužite.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba
Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog
Komentari(0)