RECEPT KOJI MORA DA ZNA SVAKA DOMAĆICA Ovo je najbolji način da napravite kolač koji voli cela Srbija
Sa ledenim kockama nikada nema greške.

Ledene kocke su jedan od onih kolača kojima malo ko može da odoli. Prepoznatljive po tamnom patišpanju, prelivu od čokolade i ukusnom belom filu, podsećaju na detinjstvo. Uz to, veoma ih je lako napraviti, a sigurno će očas posla nestati iz pleha.
Sastojci:
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 1 kašika kako praha
Preliv za koru:
- 350 ml vode
- 300 g šećera
Za fil:
- 500 ml mleka
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
Žumanca odvojite, a belanca umutite u čvrt sneg, u koji ćete potom dodati šećer, brašno, kako i žumanca, pa ponovo sve umutite. Ulijte u pleh posut sa malo brašna i pecite na 220 C 15-ak minuta. U šerpu sipajte šećer i vodu, pa kuvajte do ključanja i povremeno mešajte. Kada se šećer otopi, a voda proključa, smanjite temperaturu i šerpu ostavite na ringli. Čim koru izvadite iz rerne pmah je prelijte vrućim prelivom. 100 ml mleka sipajte u posudu, dodajte brašno i mutite da ne ostanu grudvice. U preostalih 400 ml mleka dodajte šećer i stavite na ringlu da proključa.
Kada mleko proključa, sipajte mleko koje ste pomešali sa brašnom. Smanjite temperaturu i neprestano mešajte dok ne dobijete gustinu pudinga. Ostavite fil da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu da bude penast pa dodajte u fil, koji ćete potom rasporediti po kori. Glazru ćete pripremiti tako što ćete u šerpu sipati slatku pavlaku, a kada proključa dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite glazuru da se prohladi, pa je prelijte preko kolača. Sve ostavite u frižider nekih dva sata da se dobro stegne, nakon čega možete kolač da sečete na kocke i poslužite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)