RECEPT KOJI MORA DA ZNA SVAKA DOMAĆICA Ovo je najbolji način da napravite kolač koji voli cela Srbija
Sa ledenim kockama nikada nema greške.

Ledene kocke su jedan od onih kolača kojima malo ko može da odoli. Prepoznatljive po tamnom patišpanju, prelivu od čokolade i ukusnom belom filu, podsećaju na detinjstvo. Uz to, veoma ih je lako napraviti, a sigurno će očas posla nestati iz pleha.
Sastojci:
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 1 kašika kako praha
Preliv za koru:
- 350 ml vode
- 300 g šećera
Za fil:
- 500 ml mleka
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
Žumanca odvojite, a belanca umutite u čvrt sneg, u koji ćete potom dodati šećer, brašno, kako i žumanca, pa ponovo sve umutite. Ulijte u pleh posut sa malo brašna i pecite na 220 C 15-ak minuta. U šerpu sipajte šećer i vodu, pa kuvajte do ključanja i povremeno mešajte. Kada se šećer otopi, a voda proključa, smanjite temperaturu i šerpu ostavite na ringli. Čim koru izvadite iz rerne pmah je prelijte vrućim prelivom. 100 ml mleka sipajte u posudu, dodajte brašno i mutite da ne ostanu grudvice. U preostalih 400 ml mleka dodajte šećer i stavite na ringlu da proključa.
Kada mleko proključa, sipajte mleko koje ste pomešali sa brašnom. Smanjite temperaturu i neprestano mešajte dok ne dobijete gustinu pudinga. Ostavite fil da se ohladi. Umutite margarin sa šećerom u prahu da bude penast pa dodajte u fil, koji ćete potom rasporediti po kori. Glazru ćete pripremiti tako što ćete u šerpu sipati slatku pavlaku, a kada proključa dodajte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi. Ostavite glazuru da se prohladi, pa je prelijte preko kolača. Sve ostavite u frižider nekih dva sata da se dobro stegne, nakon čega možete kolač da sečete na kocke i poslužite.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)