Ako krene da se kvari, ipak mu ima spasa: Šta uraditi s kiselim kupusom ako su glavice premekane i propadaju?
Čak i ako se potkrala neka greška, pa je kupus pre vremena krenuo da se kvari, ne morate sve da bacite
Iskusne domaćice znaju da je kiseli kupus jedna od osnovnih namirnica koja ima višestruku primenu u svakoj kući. Od salate, preko sarme i podvarka kiseli kupus se jede u svim oblicima.
Nekada požurimo da ga stavimo ranije, a ako je mnogo toplo on može da se ukiseli za nekoliko dana i već u decembru krene da propada. Ponekad se kvari jer nešto nismo dobro uradili, a ponekad jednostavno i ne znamo zašto se to desi.
Ipak, čak i da se to desi, to ne znači da celo bure morate da bacite. I tada, postoji način da ga očistite i one listove koji su dobri i nisu mekani sačuvate.
Možda vas zanima:
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kako da se kiseli kupus ne pokvari: Tri stvari su ključne, a biće i ukusniji ako dodate jedan sastojak
Kada kiselite kupus bitno je da izaberete pravu posudu
Možda vas zanima:
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kako da se kiseli kupus ne pokvari: Tri stvari su ključne, a biće i ukusniji ako dodate jedan sastojak
Kada kiselite kupus bitno je da izaberete pravu posudu
Možda vas zanima:
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kako da se kiseli kupus ne pokvari: Tri stvari su ključne, a biće i ukusniji ako dodate jedan sastojak
Kada kiselite kupus bitno je da izaberete pravu posudu
Tada glavicu po glavicu izvadite iz bureta, odbacite trule delove, a one dobre dobro operite u vidi, pa ih složite u cediljku da se lepo ocedi višak vode.
Potom kad su liske suve stavite u kese i u zamrzivač. Ono što je bitno je da dobro istisnete vazduh iz kese tako da ga gotovo vakumirate. Ukoliko imate mašinu za vakumiranje onda je to još bolje, jer tako sigurno neće ući vazduh i kupus neće poprimiti miris zamrzivača.
Kada su vam potrebne, liske izvadit, operite i koristite baš kao i da ste ih sada izvadili iz bureta.
Ako krene da se kvari, ipak mu ima spasa: Šta uraditi s kiselim kupusom ako su glavice premekane i propadaju?
Čak i ako se potkrala neka greška, pa je kupus pre vremena krenuo da se kvari, ne morate sve da bacite
Božićni post 2025: Kad počinje, pravila i šta smete i ne smete da jedete
Božićni post 2025. godine počinje 28. novembra 2025. i završava 6. januara 2026. godine.
Večeras u ponoć svi treba da urade jednu stvar: Sutra je Sveti Jovan Milostivi, veruje se da se ovako ostvaruju želje
Srpska pravoslavna crkva u utorak 25. novembra obeležava Svetog Jovana Milostivog. Ovo su običaji koje bi trebalo ispoštovati noć uoči verskog praznika.
Žana je heriona iz Čačka: Rekorderka u doniranju krvi zaveštala je svoje organe i na druge uticala da postanu donori (FOTO)
Davanje krvi jedno je od najhumanijemih dela, jer je to lek koji ne može da se kupi i neprocenjive je vrednosti. Uz davanje krvi, donorstvo organa je odraz čovečnosti i požrtvovanosti. Prava heriona koja je svoje ime upisala kao rekorderkau davanju krvi, ali je i zaveštala svoje organe jeste Žana Marković iz Čačka.
Srbi danas slave čak 3 svetitelja: Postoji samo jedan običaj koji se poštuje vekovima
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici praznuju dan Svetih apostola Olimpa, Erasta, Kvarta, Rodiona i drugih s njima.
Komentari(0)