Ako krene da se kvari, ipak mu ima spasa: Šta uraditi s kiselim kupusom ako su glavice premekane i propadaju?

Teodora Tojagić

19:00

Aktuelno 0

Čak i ako se potkrala neka greška, pa je kupus pre vremena krenuo da se kvari, ne morate sve da bacite

kiseli kupus
Shutterstock

Iskusne domaćice znaju da je kiseli kupus jedna od osnovnih namirnica koja ima višestruku primenu u svakoj kući. Od salate, preko sarme i podvarka kiseli kupus se jede u svim oblicima.

Nekada požurimo da ga stavimo ranije, a ako je mnogo toplo on može da se ukiseli za nekoliko dana i već u decembru krene da propada. Ponekad se kvari jer nešto nismo dobro uradili, a ponekad jednostavno i ne znamo zašto se to desi.

Ipak, čak  i da se to desi, to ne znači da celo bure morate da bacite. I tada, postoji način da ga očistite i one listove koji su dobri i nisu mekani sačuvate.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tada glavicu po glavicu izvadite iz bureta, odbacite trule delove, a one dobre dobro operite u vidi, pa ih složite u cediljku da se lepo ocedi višak vode.

Potom kad su liske suve stavite u kese i u zamrzivač. Ono što je bitno je da dobro istisnete vazduh iz kese tako da ga gotovo vakumirate. Ukoliko imate mašinu za vakumiranje onda je to još bolje, jer tako sigurno neće ući vazduh i kupus neće poprimiti miris zamrzivača.

Kada su vam potrebne, liske izvadit, operite i koristite baš kao i da ste ih sada izvadili iz bureta. 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading