NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Savršene prženice treba da budu mekane u sredini, a hrskave spolja. Često se služe da doručak, ali i večeru i odličan su način da se iskoristi stari hleb. Za samu pripremu potrebni su sastojci koje već imate kod kuće, a ovakav način spremanja ne razlikuje se mnogo od uobičajenog. Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim! Pogledajte u nastavku brzi recept za doručak ili večeru, a odlično je što je toliko jednostavan da mogu spremiti i početnici.
Potrebno vam je:
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Pola starog hleba (hleb koji stoji dva dana otprilike)
Tri jajeta
Malo putera
So po ukusu ili drugi začini
200 mililitara mleka
Priprema:
U jednom dubljem tanjiru viljuškom umutite jaja i dodajte postepeno mleko. Posolite ih i uzmite jednu krišku hleba. Hleb umočite sa obe strane podjednako. Sačekajte da se tiganj zagreje na ringli, pa dodajte malo putera. Pržite ih sa obe strane dok ne porumene. Odmah ih spuštajte na ubrus ili salvetu kako bi se iscedio višak masti sa istih. Zahvaljujući puteru biće mnogo ukusnije, a naravno i zdravije!
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Komentari(0)