NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Printscreen/Youtube

 

Savršene prženice treba da budu mekane u sredini, a hrskave spolja. Često se služe da doručak, ali i večeru i odličan su način da se iskoristi stari hleb. Za samu pripremu potrebni su sastojci koje već imate kod kuće, a ovakav način spremanja ne razlikuje se mnogo od uobičajenog. Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim! Pogledajte u nastavku brzi recept za doručak ili večeru, a odlično je što je toliko jednostavan da mogu spremiti i početnici.

Potrebno vam je:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pola starog hleba (hleb koji stoji dva dana otprilike)
Tri jajeta
Malo putera
So po ukusu ili drugi začini
200 mililitara mleka

Priprema:

U jednom dubljem tanjiru viljuškom umutite jaja i dodajte postepeno mleko. Posolite ih i uzmite jednu krišku hleba. Hleb umočite sa obe strane podjednako. Sačekajte da se tiganj zagreje na ringli, pa dodajte malo putera. Pržite ih sa obe strane dok ne porumene. Odmah ih spuštajte na ubrus ili salvetu kako bi se iscedio višak masti sa istih. Zahvaljujući puteru biće mnogo ukusnije, a naravno i zdravije!

 

 

Komentari(0)

Loading