Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu

boranija
privatna arhiva/bakina kuhinja

Ako Vam se jede nešto lagano, a hranljivo, ova dinstana boranija je pravi izbor!

Reč je o posnom ručku koji je toliko bogatog ukusa da ćete zaboraviti da nema mesa!

Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu, a sve se završava vodeno-začinskom zaprškom koja garantuje kremastu teksturu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Idealan obrok za dane posta ili lagan ručak!

Potrebno je:

jedna veća glavica crnoga luka

jedna sveža paprika

jedna do dve šargarepe

500 g smrznute boranije

jedan veći krompir

jedna do dve kašičice suvoga začina

jedna kašičica slatke paprike

pola kašičice brašna ulje so

Priprema:

Jednu veću glavicu crnoga luka, jednu svežu papriku i jednu do dve šargarepe iseckati i pržiti na ulju da se fino izdinsta i omekša. Dodati 500 g smrznute boranije, zatim veći krompir nasečen na sitne kockice.

Preliti vodom da ogrezne i pustiti da vri. Kada boranija potpuno uvri, staviti vodenu zapršku ( U činiju staviti jednu do dve kašičice suvoga začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna)

Sve to izmešati sa vodom i sipati u boraniju,dobro izmešati i pustiti da još pet minuta prokrčka. probati i ako treba, dodati još soli.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading