NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Slane kiflice su pecivo koje se makar jednom nedeljno nađe na trpezi u kućama širom Srbije.
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Sastojci:
- 40 g svežeg kvasca
- 700 g brašna
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 3 jaja
- dve kašičice soli
- kašičica šećera
- 250 g margarina (ili putera)
Priprema:
Zagrejte mleko tek toliko da se smlači, pa skinite posudu sa ringle, dodajte izmrvljen kvasac, šećer i kašiku brašna. Sve razmutite i ostavite desetak minuta da kvasac zapeni.
U veću činiju sipajte brašno, dodajte aktivirani kvasac, jogurt, dva jaja i kašičicu soli, pa umestite testo. Podelite ga na osam delova, pa svaki deo razvaljajte oklagijom u krug.
Umutite margarin ili puter sa kašičicom soli, pa podelite smesu na sedam delova.
Svaki deo testa premažite margarinom ili puterom, pa ređajte jedan preko drugog. Samo osmi deo testa nemojte premazivati da biste mogli da razvučete testo i formirate kiflice.
Ovako pripremljeno i premazano testo ostavite da odstoji pola sata, pa ga razvucite oklagijom, isecite na 24 trougla i zamotajte kiflice.
Tepsiju obložite pek-papirom, umutite preostalo jaje i premažite svaki kiflicu kad je spustite u tepsiju. Ostavite da kiflice odstoje još pola sata, da fino narastu.
Pecite ih na 220 stepeni oko pola sata.
Prijatno!

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)