NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Slane kiflice su pecivo koje se makar jednom nedeljno nađe na trpezi u kućama širom Srbije.
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.
Možda vas zanima:

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:

SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Sastojci:
- 40 g svežeg kvasca
- 700 g brašna
- 200 ml mleka
- 200 ml jogurta
- 3 jaja
- dve kašičice soli
- kašičica šećera
- 250 g margarina (ili putera)
Priprema:
Zagrejte mleko tek toliko da se smlači, pa skinite posudu sa ringle, dodajte izmrvljen kvasac, šećer i kašiku brašna. Sve razmutite i ostavite desetak minuta da kvasac zapeni.
U veću činiju sipajte brašno, dodajte aktivirani kvasac, jogurt, dva jaja i kašičicu soli, pa umestite testo. Podelite ga na osam delova, pa svaki deo razvaljajte oklagijom u krug.
Umutite margarin ili puter sa kašičicom soli, pa podelite smesu na sedam delova.
Svaki deo testa premažite margarinom ili puterom, pa ređajte jedan preko drugog. Samo osmi deo testa nemojte premazivati da biste mogli da razvučete testo i formirate kiflice.
Ovako pripremljeno i premazano testo ostavite da odstoji pola sata, pa ga razvucite oklagijom, isecite na 24 trougla i zamotajte kiflice.
Tepsiju obložite pek-papirom, umutite preostalo jaje i premažite svaki kiflicu kad je spustite u tepsiju. Ostavite da kiflice odstoje još pola sata, da fino narastu.
Pecite ih na 220 stepeni oko pola sata.
Prijatno!

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)