Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Moskva torta ima i svoju posnu varijantu
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!
Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!
Jednostavni kolači često su oni koji i osvajaju srca mnogih, a ova seljačka ali ukusna oblanda je pravi primer.
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Od brašna, ulja i malo vode nastajalo je jelo koje je preživelo najteže zime. Nekada hrana siromašnih, danas simbol jednostavne, poštene trpeze
U jesenjim večerima, kada nije bilo mesa ni mleka, domaćice su kuvale puru – gustu kašu od kukuruznog brašna. Kad bi dodale suve šljive, večera je postajala i slatka i lekovita
Donosimo vam recept za omiljeno starinsko jelo iz Vojvodine.
Urnebes salata izuzetno je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso, pogotovo ako volite ljuto.
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.