Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

  • Naslovna
  • Najnovije
  • Aktuelno
  • Turizam
  • Kultura
  • Gastronomija
  • Zanimljivosti
  • Manifestacije
  • Naslovna
  • Najnovije
  • Naslovna Aktuelno Turizam Kultura Gastronomija Zanimljivosti Manifestacije
srneća leđa

Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)

Gastronomija

11:00

14 decembar, 2025

Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.

pita

OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare

Gastronomija

15:00

12 decembar, 2025

Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.

dinstanje luka

TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!

Gastronomija

12:00

11 decembar, 2025

Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!

orasnice

Najstarija srpska poslastica: Neodoljivo je ukusna, sprema se za 10 minuta i čuva liniju

Aktuelno

12:00

9 decembar, 2025

Da li vam nedostaje bakina kuhinja? Hrskave starinske orasnice su rešenje – najstarija srpska poslastica, od samo tri sastojka.

kiflice sa džemom

Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru

Gastronomija

11:00

8 decembar, 2025

Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!

posne krofne

Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama

Gastronomija

16:00

7 decembar, 2025

Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.

kiseli kupus

TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces

Gastronomija

16:00

6 decembar, 2025

Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.

oblande sa džemom i orasima

PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)

Gastronomija

20:00

5 decembar, 2025

Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.

moskva torta

RECEPT ZA POSNU MOSKVA TORTU: Mnogima omiljena torta u drugačijoj verziji

Gastronomija

21:00

4 decembar, 2025

Moskva torta ima i svoju posnu varijantu

riba

TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje

Gastronomija

20:00

3 decembar, 2025

Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru

kiseli kupus

DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet

Gastronomija

21:00

2 decembar, 2025

Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.

puter pogača

RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti

Gastronomija

17:00

1 decembar, 2025

Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.

ćufte

Dodajte ovaj sastojak i ćufte se nikad neće raspasti: Mleveno meso ostaje sočno i savršeno čvrsto

Gastronomija

12:00

30 novembar, 2025

Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!

gibanica

Srpska gibanica, ona prava: Napravite je ovako i biće vazdušasta, mekana i sočna danima

Gastronomija

12:00

29 novembar, 2025

Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!

oblande sa orasima

RECEPT ZA STARINSKE OBLANDE: Prave se od samo 4 sastojaka, a ukus je neodoljiv

Gastronomija

13:00

28 novembar, 2025

Jednostavni kolači često su oni koji i osvajaju srca mnogih, a ova seljačka ali ukusna oblanda je pravi primer.

ruska salata

OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo

Gastronomija

12:00

27 novembar, 2025

Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo

gurmanska popara

Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta

Gastronomija

15:00

25 novembar, 2025

Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 52
  • Najnovije
  • Najčitanije
Zlatibor

Na Zlatiboru se traži mesto više za praznike - smeštajni kapaciteti skoro svi popunjeni: Preko 60.000 gostiju biće na ovoj planini, bogat program i koncerti za posetioce

Manifestacije

21:00

15 decembar, 2025

Sitno se odbrojava do novogodišnjih praznika, a jedna od najpopularnijih destinacija ne samo u Srbiji već u čitavom regionu, godinama unazad je planina Zlaibor. Na ovoj srpskoj lepotici sve je spremno za predstojeći period, a prema dosadašnjim podacima za smeštaj i boravak na Zlatiboru vlada ogromno interesovanje.

kamenolom

Vadi kamen iz kamenoloma pa ga obrađuje: On je Živojin Mišić i potomak srpskog vojskovođe - vredni mladić dostojno nosi veliko ime

Kultura

20:00

15 decembar, 2025

U Struganiku, rodnom selu velikog srpskog vojvode, danas živi i radi još jedan Živojin Mišić, potomak slavnog vojskovođe koji sa svojih nepunih trideset godina, delima već pokazuje da je dostojan imena i prezimena koje nosi. Na svojoj dedovini, rukama iz kamenoloma vadi kamen, zarađuje hleb sa devet kora i poštenim radom dokazuje da iver ne pada daleko od klade.

vidikovac

Odavde puca nestvaran pogled na pola Srbije: Prelepe slike sa vidikovca na Kablaru - željno se iščekuje otvaranje staklenog čuda

Turizam

19:00

15 decembar, 2025

Željno se iščekuje otvaranje spektakularnog vidikovca na Kablaru, koji će biti jedini sky walk u Srbiji. Po slikama sa lica mesta već je očigledno da će to biti jedan od najlepših vidikovaca na Balkanu, a fotografije iz ovog dela Srbije obilaziće svet.

Crowne plaza

Zlatibor postaje srpski Saint Moritz: Luksuzni hotel gradi se na srpskoj planini a postoji samo još jedan takav u državi - stižu nova radna mesta i svetski gosti

Turizam

18:00

15 decembar, 2025

Planina Zlatibor postaje sve prepoznatljivija kada su svetski investitori u pitanju, a u prilog tome najbolje govori činjenica da hoteli iz najluksuznijih grupacija grade svoje objekte na ovoj popularnoj srpskoj destinaciji. Sada je potpisivanjem ugovora ozvaničen i dolazak luksuznog hotelskog brenda Crowne Plaza koji je prepoznatljiv na svetskom tržištu po visokom standardu smeštaja i usluge.

ikona svete marije

Čudo u Senti: Porodična kuća skoro potpuno izgorela ali ikona Svete Marije ostala nekatnuta, pronašli je hrabri vatrogasci

Aktuelno

17:00

15 decembar, 2025

U porodičnoj kući u Senti došlo je do velikog požara u kojoj je skoro sve izgorelo, ali su hrabri vatrogasci svedočili pravom čudu jer su pronašli ikonu kojoj vatra nije mogla ništa.

Josip broz Tito

Nakon punih 36 godina je otkriveno šta je Tito izgovorio na samrti: Svi prisutni su zanemeli od čuda

Kultura

21:00

7 decembar, 2025

Da li je razrešena misterija reči koje je Tito izgovorio na samrti?

gibanica

Srpska gibanica, ona prava: Napravite je ovako i biće vazdušasta, mekana i sočna danima

Gastronomija

12:00

29 novembar, 2025

Zaboravite sve ostale recepte: vaša gibanica biće vazdušasta i sočna, kao da je tek izvađena iz rerne – i to danima!

bubašvaba

Bubašvabe beže kao lude od ovoga: Samo ga stavite u kuhinju i ima da beže odmah

Zanimljivosti

18:00

7 decembar, 2025

Bubašvabe – kako da konačno izađete na kraj sa ovom dosadnom napasti.

devojčica

ŽENSKO IME KOJE IMA PREJAKO ZNAČENJE: "Ona koja je ponovo rođena", da li znate KOJE je u PITANJU?

Kultura

12:00

6 decembar, 2025

Muški oblik ovog imena je Anastas/Anastasije, te ono kao i žensko lično ime spada u takozvanu grupu „kalendarskih“ imena

kiseli kupus

Ako krene da se kvari, ipak mu ima spasa: Šta uraditi s kiselim kupusom ako su glavice premekane i propadaju?

Aktuelno

19:00

25 novembar, 2025

Čak i ako se potkrala neka greška, pa je kupus pre vremena krenuo da se kvari, ne morate sve da bacite

Preporučujemo
sreća

Zašto se detelina sa 4 lista smatra srećnom?

Zanimljivosti

20:00

9 novembar, 2025

Jeste li se ikada zapitali odakle potiče ovo verovanje?

burek sa sirom

CENE PAPRENE Koliko košta burek u Beču

Zanimljivosti

19:00

9 novembar, 2025

Miris vrućeg bureka u ranim jutarnjim satima prizor je koji spaja mnoge gradove Balkana - od Niša i Sarajeva, pa sve do Beča.

Vremenska prognoza

Subotica

1°C

Mestimično oblačno

Novi Sad

-1°C

Mestimično oblačno

Zrenjanin

1°C

Mestimično oblačno

Kula

1°C

Mestimično oblačno

Sombor

1°C

Mestimično oblačno

Vrbas

1°C

Mestimično oblačno

Vranje

-2°C

Vedro nebo

Prokuplje

-4°C

Vedro nebo

Leskovac

0°C

Mestimično oblačno

Arilje

0°C

Mestimično oblačno

Kraljevo

-4°C

Magla

Apatin

-1°C

Mestimično oblačno

Vlasotince

0°C

Vedro nebo

Pirot

-1°C

Vedro nebo

Indjija

-1°C

Magla

Loznicac

1°C

Mestimično oblačno

Grocka

1°C

Mestimično oblačno

Kovin

1°C

Mestimično oblačno

Ruma

-1°C

Mestimično oblačno

Kladovo

1°C

Mestimično oblačno

Novi Pazar

-2°C

Mestimično oblačno

Jagodina

1°C

Vedro nebo

Ivanjica

-2°C

Mestimično oblačno

Titlel

1°C

Mestimično oblačno

Niš

-4°C

Magla

Ub

1°C

Mestimično oblačno

Bor

-1°C

Vedro nebo

Nikinci

-1°C

Mestimično oblačno

Batajnica

0°C

Magla

Surdulica

-1°C

Vedro nebo

Ralja

0°C

Mestimično oblačno

Zlatibor

-5°C

Mestimično oblačno

Polinci

-1°C

Magla

Klek

1°C

Mestimično oblačno

Beograd

-1°C

Magla

Kosjeric

-1°C

Mestimično oblačno

Kragujevac

1°C

Mestimično oblačno

  • Naslovna
  • Najnovije
  • Aktuelno
  • Turizam
  • Kultura
  • Gastronomija
  • Zanimljivosti
  • Manifestacije
  • Uslovi korišćenja
  • Marketing
  • Impressum

© Lepote Srbije 2025. Sva prava su zadržana.