SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
Naše bake često su volele da prave razne đakonije koje su im uvek uspevale. Donosimo vam jedan od recepata za kiflice sa džemom, koji su naše bake koristile. Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
Možda vas zanima:
UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Sastojci:
- 250 g maslaca
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1/2 korice limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 kisela pavlaka
- 1/2 praška za pecivo
- 500gr brašna
- malo džema od šljiva
- šećer u prahu
Priprema:
Staviti maslac u dublju posudu, te dobro izmiksati mikserom. Zatim dodati so, jaje, te nastaviti mutiti. Dodati koricu limuna, vanilin šećer i pavlaku. Nastaviti miksiranje. Dodati brašno u koje smo stavili pola praška za pecivo. Testo umesiti i podeliti na dva dela, zatim ga ostaviti da se ohladi, 30 minuta. Nakon što se testo ohladilo, razviti u krug i praviti kiflice u koje stavljamo malo džema od šljiva.
Kiflice peći na 180 stepeni 20-25 minuta. Kada se ispeku uvaljati ih u prah šećer.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
Komentari(0)