SLATKIŠ PO RECEPTU NAŠIH BAKA Kiflice koje će vas vratiti u detinjstvo
Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
Naše bake često su volele da prave razne đakonije koje su im uvek uspevale. Donosimo vam jedan od recepata za kiflice sa džemom, koji su naše bake koristile. Vrlo su mekane i mirisne, deca će ih obožavati i uvek će tražiti još. Idealne su i za goste.
Možda vas zanima:
UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:
UČINITE VAŠU TRPEZU NEZABORAVNOM Posne kiflice koje svi obožavaju, uz ovaj recept nema greške
Gosti, ali i vaši ukućani će biti oduševljeni.
NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Sastojci:
- 250 g maslaca
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1/2 korice limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 kisela pavlaka
- 1/2 praška za pecivo
- 500gr brašna
- malo džema od šljiva
- šećer u prahu
Priprema:
Staviti maslac u dublju posudu, te dobro izmiksati mikserom. Zatim dodati so, jaje, te nastaviti mutiti. Dodati koricu limuna, vanilin šećer i pavlaku. Nastaviti miksiranje. Dodati brašno u koje smo stavili pola praška za pecivo. Testo umesiti i podeliti na dva dela, zatim ga ostaviti da se ohladi, 30 minuta. Nakon što se testo ohladilo, razviti u krug i praviti kiflice u koje stavljamo malo džema od šljiva.
Kiflice peći na 180 stepeni 20-25 minuta. Kada se ispeku uvaljati ih u prah šećer.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Komentari(0)