Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Kada u domaćinskim kućama sve miriše na pečenu papriku, paradajz i starinske recepte jasno je da je nastupilo doba godine kada užurbano tragamo za oprobanim i dokazanim tehnikama za ostavljanje zimnice koje se tradicionalno prenose s kolena na koleno.
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu – a recept za pinđur Slavice Rokvić ima počasno mesto.
Udovica Marinka Rokvića godinama već pinđur prirpema po receptu svoje majke Milke, a na svom Instagram profilu pokazala je i kako izleda priprema ovog specijaliteta:
Možda vas zanima:
STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
Možda vas zanima:
STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
Možda vas zanima:
STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva
DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene je najlepši - napisala je.
Ona je otkrila detaljan postupak pripreme i sve sastojke, pa i oni koji nikada nisu spremali zimnicu mogu da isprobaju ovaj tradicionalni recept za pinđur Slavice Rokvić.
Sastojci:
6 kg crvenog paradajza
6 kg patlidžana
seckane pečene paprike (otprilike)
seckani beli luk (po ukusu)
so, šećer i sirćetna kiselina (po ukusu)
1 l ulja
Priprema počinje pečenjem paradajza i patlidžana, koji se zatim ljušte, seckaju i krčkaju u velikoj šerpi. Kada smesa omekša, dodaju se pečene paprike i nastavlja se dugo mešanje, sve dok varjača ne otkrije dno šerpe. Posebno zagrejano ulje dodaje se u smesu, a zatim i so, šećer, sirće i beli luk. Vruć pinđur sipa se u tegle, koje se nakratko ostavljaju u rerni da se zatvore i očuvaju bez konzervansa.
- Ako ga budete spremali s ljubavlju, 100% će vam uspeti. Srećno - iskreno je poručila Slavica.
Izgleda da za Rokviće pinđur nije samo zimnica, već prava porodična uspomena, koja oslikava toplinu doma i mirise detinjstva.
Slavica, koja već godinama brižno čuva tradiciju, pokazala je da i u jednostavnim receptima ima mnogo emocija i uspomena.
Nema sumnje da će recept za pinđur Slavice Rokvić, koji je nasledila od svoje majke Milke, zauzeti počasno mesto na trpezi tokom hladnih dana koji nam predstoje.
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Komentari(0)