Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

Kada u domaćinskim kućama sve miriše na pečenu papriku, paradajz i starinske recepte jasno je da je nastupilo doba godine kada užurbano tragamo za oprobanim i dokazanim tehnikama za ostavljanje zimnice koje se tradicionalno prenose s kolena na koleno.
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu – a recept za pinđur Slavice Rokvić ima počasno mesto.
Udovica Marinka Rokvića godinama već pinđur prirpema po receptu svoje majke Milke, a na svom Instagram profilu pokazala je i kako izleda priprema ovog specijaliteta:
Možda vas zanima:

STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva

DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
Možda vas zanima:

STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva

DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
Možda vas zanima:

STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKAV PINĐUR: Pikantna zimnica - namaz koji je ukusniji i od makedonskog
Stare Srpkinje prave pinđur koji je ukusniji i od makedonskog, pikantna zimnica kakva samo njima uspeva

DOMAĆI PINĐUR PO BAKA MARINOM RECEPTU: Sve što treba da znate o zimnici je OVDE
Vreme je za pravljenje zimnice, a pinđur je jedna od salata koja bi trebalo da se nađe u vašem špajzu.
- Gotov pinđur. Malo truda i muke, ali vredelo je. Smederevac, najlepši ukusi na ovom šporetu. A recept za pinđur moje majke Milke za mene je najlepši - napisala je.
Ona je otkrila detaljan postupak pripreme i sve sastojke, pa i oni koji nikada nisu spremali zimnicu mogu da isprobaju ovaj tradicionalni recept za pinđur Slavice Rokvić.
Sastojci:
6 kg crvenog paradajza
6 kg patlidžana
seckane pečene paprike (otprilike)
seckani beli luk (po ukusu)
so, šećer i sirćetna kiselina (po ukusu)
1 l ulja
Priprema počinje pečenjem paradajza i patlidžana, koji se zatim ljušte, seckaju i krčkaju u velikoj šerpi. Kada smesa omekša, dodaju se pečene paprike i nastavlja se dugo mešanje, sve dok varjača ne otkrije dno šerpe. Posebno zagrejano ulje dodaje se u smesu, a zatim i so, šećer, sirće i beli luk. Vruć pinđur sipa se u tegle, koje se nakratko ostavljaju u rerni da se zatvore i očuvaju bez konzervansa.
- Ako ga budete spremali s ljubavlju, 100% će vam uspeti. Srećno - iskreno je poručila Slavica.
Izgleda da za Rokviće pinđur nije samo zimnica, već prava porodična uspomena, koja oslikava toplinu doma i mirise detinjstva.
Slavica, koja već godinama brižno čuva tradiciju, pokazala je da i u jednostavnim receptima ima mnogo emocija i uspomena.
Nema sumnje da će recept za pinđur Slavice Rokvić, koji je nasledila od svoje majke Milke, zauzeti počasno mesto na trpezi tokom hladnih dana koji nam predstoje.

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.

TRIKOVI NAJBOLJIH DOMAĆICA: Proverite koliko je jaje staro
Ova brza i jednostavna metoda može vam uštedeti novac, ali i sačuvati zdravlje.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta
Komentari(0)