Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Čvarci su jedno od najvoljenijih predjela ili dodataka jelu, a dobra vest je da postoji način da ih napravite i u posnoj varijanti.
Posni čvarci ne samo da su ukusni, već su i savršeno hrskavi, te su idealni za posluženje uz salate, hleb ili kao grickalica.
Ovaj jednostavan recept omogućava vam da uživate u pravom zimskom specijalitetu na potpuno posan način.
Sastojci:
500 g seckanog sojinog mesa (granulata ili komadića)
200 ml biljnog ulja (najbolje suncokretovo ili kokosovo za intenzivniji ukus)
1 kašičica tucane paprike
1 kašičica soli (po ukusu)
1/2 kašičice mlevenog bibera 2 češnja belog luka (sitno seckana, opcionalno)
Priprema:
Sojino meso stavite u šerpu i prelijte ključalom vodom. Dodajte malo soli i kuvajte 10 minuta dok ne omekša. Nakon kuvanja, dobro ga procedite i pritisnite rukama ili kuhinjskom krpom da uklonite višak vode.
U dubljem tiganju zagrejte biljno ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte dobro oceđeno sojino meso i pržite ga dok ne postane zlatno i hrskavo. Tokom prženja, povremeno mešajte kako bi svi komadići bili ravnomerno prženi.
Kada su čvarci dobili lepu boju i postali hrskavi, dodajte tucanu papriku, so i biber. Ako volite jači ukus, dodajte i sitno seckani beli luk. Sve dobro promešajte na laganoj vatri kako bi začini ravnomerno obložili čvarke.
Gotove čvarke prebacite na papirni ubrus kako bi upio višak masnoće.
Poslužite ih tople uz kiseli kupus, domaći hleb ili ih ostavite da se ohlade i uživajte u hrskavoj poslastici.
(Espreso)
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Komentari(0)