Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.

posne punjene paprike
Shutterstock

Želite jednostavno, posno i izuzetno ukusno jelo koje se sprema bez mnogo filozofije? Onda su paprike punjene krompirom pravi pogodak.

Ovo tradicionalno jelo donosi savršenu kombinaciju mirisnih paprika i sočne povrtne smese, idealno za dane posta, ali i za svakoga ko voli lagan, a zasitan ručak.

Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo, paprike punjene krompirom su pravi dokaz da tradicionalna kuhinja uvek pobedi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vreme pripreme:

30 minuta + 60 minuta pečenje

Sastojci:

15 manjih paprika
8 krompira
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
2 kašike iseckanog peršuna i lista celera
1 kašičica soli (ili po ukusu)
½ kašičice mlevenog bibera (ili po ukusu)
4 kašike ulja

Priprema:

Najpre operite sve povrće. Paprikama uklonite seme i ostavite ih da se prosuše.
Oljuštite krompir, šargarepu i crni luk, pa sve izrendajte u veću posudu.
Dodajte iseckan peršun i list celera, kao i sitno iseckan beli luk. Začinite solju, biberom i dodajte dve kašike ulja. Sve dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili.
Paprike napunite smesom i poređajte u blago podmazan pleh.
U sok koji je povrće pustilo dodajte preostale dve kašike ulja i prelijte između paprika.
Pecite na 200°C oko jedan sat. Pred sam kraj pojačajte temperaturu kako bi paprike lepo porumenele i dobile onu savršenu zapečenu koricu.

Komentari(0)

Loading