Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
Želite jednostavno, posno i izuzetno ukusno jelo koje se sprema bez mnogo filozofije? Onda su paprike punjene krompirom pravi pogodak.
Ovo tradicionalno jelo donosi savršenu kombinaciju mirisnih paprika i sočne povrtne smese, idealno za dane posta, ali i za svakoga ko voli lagan, a zasitan ručak.
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo, paprike punjene krompirom su pravi dokaz da tradicionalna kuhinja uvek pobedi.
Možda vas zanima:
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.
Možda vas zanima:
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.
Možda vas zanima:
IDEALAN RECEPT ZA PREDSTOJEĆE DANE Posne punjene paprike fenomenalanog ukusa!
Sutra počinje vreme posta, zato danas donosimo odličan posni recept, koji će rado jesti svi ukućani.
PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.
Vreme pripreme:
30 minuta + 60 minuta pečenje
Sastojci:
15 manjih paprika
8 krompira
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
2 kašike iseckanog peršuna i lista celera
1 kašičica soli (ili po ukusu)
½ kašičice mlevenog bibera (ili po ukusu)
4 kašike ulja
Priprema:
Najpre operite sve povrće. Paprikama uklonite seme i ostavite ih da se prosuše.
Oljuštite krompir, šargarepu i crni luk, pa sve izrendajte u veću posudu.
Dodajte iseckan peršun i list celera, kao i sitno iseckan beli luk. Začinite solju, biberom i dodajte dve kašike ulja. Sve dobro izmešajte kako bi se sastojci sjedinili.
Paprike napunite smesom i poređajte u blago podmazan pleh.
U sok koji je povrće pustilo dodajte preostale dve kašike ulja i prelijte između paprika.
Pecite na 200°C oko jedan sat. Pred sam kraj pojačajte temperaturu kako bi paprike lepo porumenele i dobile onu savršenu zapečenu koricu.
Posne punjene paprike toliko su ukusne da će ih tamaniti i najveći gurmani: Tradicionalno jelo prste da poližete
Mirisno, domaće, posno i veoma jednostavno jelo.
PRAVE SE ZA ČAS, A NEMA UKUSNIJIH: 3 najbolja fila za oblande! (RECEPT)
Oblanda sa tri bogata fila: šarena, izdašna i neodoljiva poslastica koja spaja tri ukusa u jednom savršenom zalogaju.
Srbi, ovako Turkinje prave najsočniju baklavu! Tajna je u 1 sastojku - recept se prenosi s kolena na koleno
Ovo je recept koji se koristi širom Turske
RECEPT ZA POSNU MOSKVA TORTU: Mnogima omiljena torta u drugačijoj verziji
Moskva torta ima i svoju posnu varijantu
Ovakve krofne nikada niste probali: Spremite najmilijima poslasticu kojoj neće odoleti, tope se u ustima
Ovaj recept svideće se mnogima.
Komentari(0)