ŠTA JE SATARAŠ, A ŠTA BEĆARAC? Odgovor na pitanje koje mnoge muči je jako jednostavan
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.

Klasičan sataraš je jelo koje se uglavnom pravi od paprike, paradajza i neizostavnog crnog luka.
Neki ga jedu kao predjelo, drugi kao zasebno jelo uz neko meso ili pirinač.
Možda vas zanima:

Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac
Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:

Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac
Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Možda vas zanima:

Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac
Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto

NEKA SVE ZAMIRIŠE NA MIRIS DETINJSTVA Napravite prženice uz jedan trik i biće nikad bolje
Trik je u jednom sastojku koji će ih učiniti još lepšim...
Naravno, ima više različitih recepata, pa ga onda neko pravi i sa šargarepom, tikvicama ili patdlidžanom. Opet, neki ne mogu da zamisle sataraš bez jaja, belog luka, neki, pak, dodaju i biber i origano.
Dobro, sve ovo manje više znamo. Recepti se razliku od regije u kojoj živite, pošto svaki kraj ima neke svoje običaje odnosne ukuse koje više voli.
E, dobro sve ovo većina već zna. A koja je razlika između sataraša i bećarca?
U pojedinim kuvarima, na primer u Narodnom kuvaru Spasenije Pate Marković, kao i određenim predelima kao što su neki delovi Vojvodine - odgovor je jako prost.
U bećarac se ubacuje i meso, a u sataraš ne. Najčešće je u pitanju sitno iseckano svinjsko meso, međutim ima slučajeva da ga neko sprema i sa piletinom.
Sastojci:
- crni luk - 2-3 glavice
- paprike babure 5 kom
- paradajz 3-4 kom
- ulje 4 kašike
- beli luk čen ili dva ( po želji )
- jaja - 2 ili 3 kom ( po želji )
- so i biber ( po želji )
- origano ( po želji )
Priprema:
Prvo zagrehte tiganj sa uljem, pa zatim u njega stavite crni luk i dinstajte neko vreme da smekša. Posle stavite i papriku isečenu na trakice, pa onda izdinstajte sa lukom.
U vrelu vodu stavite paradajz nekoliko minuta, a kad se ohladi skinite mu kožicu. Kriške paradazja dodajte pomešajte u tiganj sa paprikom i lukom.
Dinstajte na umerenoj temperaturi 10-15 minuta. Ukoliko želite, u zavisnosti od vašeg ukusa, onda možete dodati beli luk, origano ili biber. Ako se odlučite da dodate pomešajte sve to zajedno i dinastajte još neko vreme.
Umućena jaja ( i to je po želji) dodajte preko svega toga i uživajte.

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Tajni recept iz Homolja: Kačamak sa sirom i „prženom surutkom“
Zaboravljena poslastica iz vremena naših baka

Starinski recept za knedle koje će biti spremne za tren oka: Prave se od samo 2 sastojka i uspevaju baš svima
Bez domaće supe ne može da prođe nedeljni ručak, a ako su u njoj mekane knedle, e tada je užitak zagarantovan.

Recept za domaće ćevape: Uz male trikove će biti kao iz restorana
Ideja za nedeljni ručak

Slavica otkrila starinski recept za najbolji pinđur: Njena porodica ga tamani, a obožavaćete ga i vi
Porodica Rokvić i ove godine spremno dočekuje zimu.
Komentari(0)