Ovako Mađari prave bećarac iz rerne: Veoma je kremast i sočan, a gotov je očas posla

Teodora Tojagić

15:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za bećarac iz rerne na mađarski način.

menemen
Shutterstock

Sataraš (mađ. szataras) je jelo od povrća, najčešće paradajza, paprike i crnog luka. Reč je došla iz mađarskog jezika (mađ. szataras). Takođe se zove i bećarac.

Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.

Sastojci:

3 bataka sa zabatakom - 600 do 700 g

Možda vas zanima:

Začini: so, suvi začin, biber, crvena začinska paprika - ljuta i slatka

Možda vas zanima:

2 glavice crnog luka

Možda vas zanima:

10 do 12 paprika

Možda vas zanima:

1 kg paradajza

Možda vas zanima:

1 srednja tikvica - 400 g

Možda vas zanima:

1 manji krompir

Možda vas zanima:

Ulje i začini

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Pomešati sve začine i uvaljati batake u njih. Iseckati luk i paprike i propržiti, pa dodati seckai paradajz i tikvice. Pržiti, pa dodati začine u kojima smo začinili batake. Sipati smesu u vatrodstalnu posudu, pouljiti batake i poređati u vatrostalnu posudu, preko smese. Poređati isečen krompir odozgo. Peći na 200 stepeni, oko 40 minuta.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading