Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto

sataraš
Printscreen

Recept br.1

Sastojci: pola kilograma paprike, pola kilograma paradajza, dve veće glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 2 jaja, veza peršuna, so i biber i začin po ukusu.

Priprema: Izdinsta se luk na malo ulja, zatim se doda beli luk i paprika pa onda i paradajz. Kada sve bude skoro gotovo dodaju se jaja i začini.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Uz ovakav bećarac obavezno se jede beli sir i palenta.

Recept br.2

Sastojci: 3 veće glavice crnog luka, 1/2 kg paprika, 1 kg paradajza, 1 veći patlidžan, 2 šake pirinča, so i biber, i origano, ulje.

Priprema: Na ulju se izdinsta luk, pa se doda paprika. Kada paparika omekša dodaje se patlidžan oljušten i isečen na kockice, zatim se nakon 5 minuta dodaje paradajz sečen na kockice. Sve se dinsta 20ak minuta a onda se u smesu dodaje opran pirinač. Smanji se temperatura na minimum pa se ostavi sataraš da se krčka još jedno 5 minuta, ali poklopljen.

Dodajte so, biber i origano pa sve promešajte.

Uz ovakav bećarac jedu se domaće kobasice.

Recept br. 3

Sastojci: 1 glavica crnog luka, pola kg paprika, pola kg paradajza, 1 ljuta papričica, so i biber.

Priprema: Dinsta se luk na malo ulja, doda se paprika i ljuta papričica, te paradajz i sve se krčka nekoliko minuta. Zatim se skloni sa ringle i tako "go" i "čorbast", bećarac se jede sa kockicama prepečenog hleba.

Svako ko sprema jedan od tri recepta kune se da je taj najbolji. Mi smo probali sva tri recepta i ne možemo da se odlučimo koji nam se više sviđa. Presudićemo do kraja leta!

Prijatno!

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading