Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac
Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto
![sataraš](/data/images/2023-07-23/59880_najukusniji-sataras-koji-sam-probala-lagano-ljetno-jelo1_f.png?timestamp=1719007200)
Recept br.1
Sastojci: pola kilograma paprike, pola kilograma paradajza, dve veće glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 2 jaja, veza peršuna, so i biber i začin po ukusu.
Priprema: Izdinsta se luk na malo ulja, zatim se doda beli luk i paprika pa onda i paradajz. Kada sve bude skoro gotovo dodaju se jaja i začini.
Možda vas zanima:
![KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)](/data/images/2022-08-09/34419_shutterstock-1840986088-1_f.jpg)
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
![sataraš](/data/images/2022-06-19/30429_shutterstock-299850047_f.jpg)
Ni manje posla – ni boljeg ručka! Ovako pripremljen SATARAŠ će jesti i oni koji ga ne vole
Omiljeno letnje jelo koje se priprema očas posla biće još ukusnije zasitnije uz jedan poseban dodatak
Možda vas zanima:
![KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)](/data/images/2022-08-09/34419_shutterstock-1840986088-1_f.jpg)
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
![sataraš](/data/images/2022-06-19/30429_shutterstock-299850047_f.jpg)
Ni manje posla – ni boljeg ručka! Ovako pripremljen SATARAŠ će jesti i oni koji ga ne vole
Omiljeno letnje jelo koje se priprema očas posla biće još ukusnije zasitnije uz jedan poseban dodatak
Možda vas zanima:
![KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)](/data/images/2022-08-09/34419_shutterstock-1840986088-1_f.jpg)
KAD KAŽEMO BEĆARAC NE MISLIMO SAMO NA PESMU U ovom slučaju, sataraš, je staro jelo koje smo preuzeli od Mađara (FOTO/VIDEO)
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok uz pirinač ili krompir. Sataraš se takođe može jesti hladan.
![sataraš](/data/images/2022-06-19/30429_shutterstock-299850047_f.jpg)
Ni manje posla – ni boljeg ručka! Ovako pripremljen SATARAŠ će jesti i oni koji ga ne vole
Omiljeno letnje jelo koje se priprema očas posla biće još ukusnije zasitnije uz jedan poseban dodatak
Uz ovakav bećarac obavezno se jede beli sir i palenta.
Recept br.2
Sastojci: 3 veće glavice crnog luka, 1/2 kg paprika, 1 kg paradajza, 1 veći patlidžan, 2 šake pirinča, so i biber, i origano, ulje.
Priprema: Na ulju se izdinsta luk, pa se doda paprika. Kada paparika omekša dodaje se patlidžan oljušten i isečen na kockice, zatim se nakon 5 minuta dodaje paradajz sečen na kockice. Sve se dinsta 20ak minuta a onda se u smesu dodaje opran pirinač. Smanji se temperatura na minimum pa se ostavi sataraš da se krčka još jedno 5 minuta, ali poklopljen.
Dodajte so, biber i origano pa sve promešajte.
Uz ovakav bećarac jedu se domaće kobasice.
Recept br. 3
Sastojci: 1 glavica crnog luka, pola kg paprika, pola kg paradajza, 1 ljuta papričica, so i biber.
Priprema: Dinsta se luk na malo ulja, doda se paprika i ljuta papričica, te paradajz i sve se krčka nekoliko minuta. Zatim se skloni sa ringle i tako "go" i "čorbast", bećarac se jede sa kockicama prepečenog hleba.
Svako ko sprema jedan od tri recepta kune se da je taj najbolji. Mi smo probali sva tri recepta i ne možemo da se odlučimo koji nam se više sviđa. Presudićemo do kraja leta!
Prijatno!
![Zlatarska sukana pogača](/data/images/2024-06-26/92216_screenshot-20240626-215305-youtube-copy-900x600_f.jpg)
LISNATA I SLASNA Zlatarska sukana pogača, starinski recept u kom će uživati cela porodica
Zlatar je planina poznata po svojoj netaknutoj prirodi, ali i po autentičnoj kuhinji koja je odraz života na ovim visinama. Tradicionalna srpska jela s ovog područja često uključuju lokalne proizvode koji obogaćuju ukuse jelima.
![pijane ćufte](/data/images/2024-06-26/92217_357294-pijane-cufte-ls_f.jpg)
Pijane ćufte sa mladim krompirićima: Zaboravljeno jelo iz Jugoslavije
Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često
![niške penjurlije](/data/images/2024-03-05/79508_shutterstock-1951250677_f.jpg)
PREUKUSNA Pita od domaćih kora sa mladim kupusom
U Srbiji, tradicionalna jela često predstavljaju spoj autentičnih ukusa i raznovrsnih sastojaka koji odražavaju bogatu istoriju i kulturu ovog podneblja.
![Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak](/data/images/2022-07-11/32355_shutterstock-675904528_f.jpg)
Naši stari su redovno pili ovaj sok, a danas je zaboravljen: Čisti jetru, čuva srce, snižava krvni pritisak
Mnogi ljudi s razlogom nazivaju sok od cvekle darom prirode
![posna musaka](/data/images/2024-05-24/88637_shutterstock-221124946_f.jpg)
Složenac od tikvica i krompira se topi u ustima, a pravi se baš lagano: Najlepši letnji ručak, na meso nećete pomisliti
Recept za najlepši letnji ručak bez mesa obavezno dobro upamtite, jer će vam ga svi tražiti
Komentari(0)