OVO JE ZAPRAVO RECEPT ZA PRAVU RUSKU SALATU: Jedan sastojak je drastično razlikuje od one koju mi pravimo
Po čemu se razlikuje ruska salta koju prave Rusi, od one koju smo mi navikli da pravimo
Rusi tradicionalnu rusku salata vinjegret često u šali zovu „najruskijom salatom na svetu„, veoma je popularna širom zemlje, ali i širom bivšeg Sovjetskog saveza, a jede se tokom cele godine, ali posebno zimi, te u rano proleće i tokom posta.
Veoma je osvežavajuća, neverovatno bogata ukusima, a recept će oduševiti sve one koji vole nešto laganiju hranu i obroke bez mesa.
Potrebni sastojci:
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
- 2 veće cvekle (oko 300 grama)
- 4-5 srednjih krompira
- 2 srednje šargarepe
- 5-6 kiselih krastavčića
- 1 šolja graška iz konzerve
- 1 manji crveni luk (ili crni)
- 5-6 kaišika biljnog ulja
- ¼-½ kašičice soli
- kašika belog sirćeta (po želji)
- prstohvat bibera (po želji)
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Možda vas zanima:
Ovo je jedini originalni recept za rusku salatu: Rusi je pripremaju malo drugačije od nas
Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Priprema ruske salate:
Skuvati krompir, šargarepu, cveklu. Sve iseckati na sitne komade, dodati ostale sastojke, takođe sitno iseckane, začiniti uljem, sirćetom, solju i biberom po želji i lagano promešati.
Rusi takođe vrlo često u ovu salatu stavljaju i kiseli kupus. Možete ga staviti umesto krastavaca ili zajedno sa njima. Ako stavljate i krastavce i kupus, neka oba sastojka budu u istoj razmeri, a ako stavljate samo kupus izdvojite oko 300 grama i sitno ga iseckajte.
Saveti
Umesto graška možete koristiti i pasulj iz konzerve.
Možete dodati svež zeleniš, to će salati dati poseban šmek, to može da bude peršun, kopar ili mladi luk.
Ako ne volite previše kisele salate nemojte dodavati sirće, ono će dodatno zakiseliti čitav specijalitet.
Cveklu kuvajte odvojeno od drugog povrća, jer se kuva duže od krompira i šargarepe, a može i da pusti boju i zaprlja vodu. Krompir će biti gotov od 20 do 30 minuta nakon što voda proključa, šargarepa za 30 do 40 minuta, a cvekli je potrebno najmanje sat vremena. Ovo može da potraje manje ili više, u zavisnosti od veličine povrća. Sve kuvajte oprano, ali sa korom, a koru ogulite tek nakon što se povrće skuva.
Vinjegret salatu je najbolje ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru, tako će postati još aromatičnija i ukusnija.
(Krstarica)
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
Stari recept za mađarske palačinke opet osvaja srca srpskih domaćica! Uopšte ih ne prave kao mi, evo u čemu je caka
Recept mađarskih domaćica za ređane palačinke odmah zabeležite u sveske
Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Ovo je najzdraviji doručak za creva na svetu! Probava se odmah pokreće, lako se vari, sve se iščisti za par sati
Palenta se pravi od kukuruznog griza i, osim što je jednostavna za pripremu, bogata je brojnim hranljivim materijama
PRESOLILI STE KISELI KUPUS? Ne brinite, sve što vam je potebno je jedna namirnica koju treba da ubacite u bure
Bez brige, rešenje za suviše slan kiseli kupus postoji.
Komentari(0)