Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

čupavci na vodi
Shutterstock

Oduvek ste voleli čupavce, ali Vam je dosadio onaj stari, suvi recept? Danas Baka Jela predstavlja čupavce na savremen način – desert kome nećete odoleti, pravi san snova!

Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim! Naravno, preliven je bogatom čokoladnom glazurom i uvaljan u kokos.

Pogledajte sve korake i pripremite desert za koji će Vam tražiti recept!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Za biskvit:

4 jaja

150 gr margarina

150 gr šećera

200 ml jogurta

200 gr brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

Preliv:

1/2 l mleka

šećer po želji

50 gr margarina

100 gr čokolade

150 gr kokosa

džem po izboru

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte jogurt, razmekšani margarin, vanilin šećer, i brašno sa praškom za pecivo i sve dobro mikserom izmešajte. Pleh podmažite uljem i pospite brašnom.

Sipajte smesu i dobro izjednačite, zatim protresite levo i desno da lepo slegne. Malom kašičicom vadite džem i u malim razmacina ubacite u testo. Pecite na 200 stepeni C 40 min. Pred kraj otkriti i dobro ohladiti.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading