Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.

mekike
Shutterstock

Norveški uštipci se prave neverovatno lako, te ne morate da provodite sate u kuhinji, već ćete začas imati na trpezi omiljeni slaniš. Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama poput: pečenice, sira, ajvara... Sa druge strane, mnogi ih vole i u slatkoj varijanti, te ih jedu uz džem ili čokoladni krem.

Sastojci:

2,5 dl brašna
6 dl mleka
pola kašičice soli
3 jaja
6 kašika putera

Priprema:

U brašno dodajte so, zatim pola količine mleka i mutite dok ne postane glatko. Sa druge strane, sjedinite ostatak mleka, jaja i 3 kašike margarina, pa sipajte u prethodno dobijenu smesu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Izmešajte brasno sa soli, dodaj pola mleka, muti dok nebude glatko.dodaj ostatak mlijeka koji smo izmjesali sa jajima i margarinom.

Ostavi testo da odmara pola sata.

Uštipke pržite u ostatku putera, a možete praviti i velike i male. Od ove količine testa dobije se oko dvadesetak. Smesu možete i zamrznuti na sedam dana.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading