Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.

mađarska lenja pita sa jabukama
Printscreen

Lenja pita je popularna starinska poslastica. Često je pripremaju domaćice u Srbiji jer se veoma lako sprema, a sastojci su jeftini.

Obično se pravi sa jabukama, ali može i sa višnjama, borovnicama i drugim voćem. Izgleda tako što se među dve kore stavi voće. Kroz vreme su nastale različite varijante recepata, a svaka domaćica ima tajni recept za svoju pitu.

Sastojci:

4 jajeta

Možda vas zanima:

4 kašike šećera

Možda vas zanima:

korica limuna

Možda vas zanima:

50 ml maslinovog ulja

Možda vas zanima:

30 ml mleka

Možda vas zanima:

2 šolje brašna

Možda vas zanima:

1 prašak za pecivo

Možda vas zanima:

1 vanilin šećer

Možda vas zanima:

šećer u prahu

Možda vas zanima:

700 g rendanih jabuka

Možda vas zanima:

cimet

Možda vas zanima:

1 kašika griza

Možda vas zanima:

šećer za jabuke

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno sa praškom za pecivo i sve dobro izjednačiti. U podmazan pleh sipati pola testa i izravnati. Rasporediti odozgo jabuke sa cimetom i grizom. Sipati ostatak testa, prekriti jabuke i peći na 200 stepeni oko 45-50 minuta.

Komentari(0)

Loading