DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Veruje se da popravlja krvnu sliku odmah (RECEPT)
Napravićete lako, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

Potrebno je:
- 2 kg bobica aronije
- 800 g šećera
- 1l vode
- sok od 1 limuna
Priprema:
- Vodu i šećer stavite na ringlu da provre. Dodajte očišćene bobice aronije, pa ostavite da još jednom provri, uz neprestano pritiskanje bobica kutlačom, da iz njih izađe sok. Prohlađenu smesu sklonite s ringle i ostavite. Procedite sok i tom proceđenom delu dodajte sok od 1 limuna pa opet vratite na ringlu da sve još jednom lepo provri. Prohlađen sok prespite u staklene flaše. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Sok možete da razblažite vodom.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.

TAJNI SASTOJAK ZA SOČNO MESO: Obložite ga kriškama ove voćke i biće ukusnije nego ikada
Isprobajte trik koji vam može pomoći da pripremite najukusnije meso

Tito i Jovanka obožavali su ovo jelo: Domaći specijalitet po posebnom receptu bio je omiljen u bivšoj Jugoslaviji
Ovaj recept omogućava prilagodljivost u količinama sastojaka prema vašem ukusu

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk
Komentari(0)