DOMAĆI SOK OD ARONIJE: Veruje se da popravlja krvnu sliku odmah (RECEPT)
Napravićete lako, a ni malo ne zaostaje za onim kupovnim.

Potrebno je:
- 2 kg bobica aronije
- 800 g šećera
- 1l vode
- sok od 1 limuna
Priprema:
- Vodu i šećer stavite na ringlu da provre. Dodajte očišćene bobice aronije, pa ostavite da još jednom provri, uz neprestano pritiskanje bobica kutlačom, da iz njih izađe sok. Prohlađenu smesu sklonite s ringle i ostavite. Procedite sok i tom proceđenom delu dodajte sok od 1 limuna pa opet vratite na ringlu da sve još jednom lepo provri. Prohlađen sok prespite u staklene flaše. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Sok možete da razblažite vodom.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Komentari(0)