Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.
Uprkos svim novim receptima na koje nailazimo iz dana u dan, moramo da priznamo da su starinski sitni kolači visoko na našoj listi omiljenih poslastica.
Uvek nas mirisom i ukusom vrate u detinjstvo, a ispostavlja se da jednostavnost u njihovom pravljenju garantuje njihov predivan ukus.
Danas vam predstavljamo recept za padobrance, kolačiće od puslica povezanih čokoladnim filom.
Sastojci:
3 jaja
300 gr šećera u prahu
300 gr mlevenih oraha
1 štangla čokolade
50 gr šećera u prahu + 1 kašika
100 gr putera
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg, pa špatulom umešati 300 gr šećera u prahu i mlevene orahe.
Malom kašičicom ili pomoću šprica oblikujte manje loptice i ređajte puslice na podmazan pleh ili stavite papir za pečenje.
Pecite ih na 150 stepeni oko pola sata. Spolja treba da budu hrskave, a unutra meke.
Ostaviti puslice da se osuše, a za to vreme napravite fil tako što ćete umuti tri žumanca sa 50 gr šećera u prahu i kuvati na pari dok se ne zgusne.
Potom dodajte štanglu čokolade, a kad se ohladi dodajte otopljeni i umućen puter sa kašikom šećera.
Kada su se puslice ohladile, onda ih spajajte u padobrance filom.
RECEPT ZA POSNU MOSKVA TORTU: Mnogima omiljena torta u drugačijoj verziji
Moskva torta ima i svoju posnu varijantu
Ovakve krofne nikada niste probali: Spremite najmilijima poslasticu kojoj neće odoleti, tope se u ustima
Ovaj recept svideće se mnogima.
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
Komentari(0)