Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo

Teodora Tojagić

11:00

Gastronomija 0

Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

padobranci
Shutterstock

Uprkos svim novim receptima na koje nailazimo iz dana u dan, moramo da priznamo da su starinski sitni kolači visoko na našoj listi omiljenih poslastica.

Uvek nas mirisom i ukusom vrate u detinjstvo, a ispostavlja se da jednostavnost u njihovom pravljenju garantuje njihov predivan ukus.

Danas vam predstavljamo recept za padobrance, kolačiće od puslica povezanih čokoladnim filom.

Sastojci:

3 jaja
300 gr šećera u prahu
300 gr mlevenih oraha
1 štangla čokolade
50 gr šećera u prahu + 1 kašika
100 gr putera

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg, pa špatulom umešati 300 gr šećera u prahu i mlevene orahe.

Malom kašičicom ili pomoću šprica oblikujte manje loptice i ređajte puslice na podmazan pleh ili stavite papir za pečenje.

Pecite ih na 150 stepeni oko pola sata. Spolja treba da budu hrskave, a unutra meke.

Ostaviti puslice da se osuše, a za to vreme napravite fil tako što ćete umuti tri žumanca sa 50 gr šećera u prahu i kuvati na pari dok se ne zgusne. 

Potom dodajte štanglu čokolade, a kad se ohladi dodajte otopljeni i umućen puter sa kašikom šećera.

Kada su se puslice ohladile, onda ih spajajte u padobrance filom. 

Komentari(0)

Loading