Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Uprkos svim novim receptima na koje nailazimo iz dana u dan, moramo da priznamo da su starinski sitni kolači visoko na našoj listi omiljenih poslastica.
Uvek nas mirisom i ukusom vrate u detinjstvo, a ispostavlja se da jednostavnost u njihovom pravljenju garantuje njihov predivan ukus.
Danas vam predstavljamo recept za padobrance, kolačiće od puslica povezanih čokoladnim filom.
Sastojci:
3 jaja
300 gr šećera u prahu
300 gr mlevenih oraha
1 štangla čokolade
50 gr šećera u prahu + 1 kašika
100 gr putera
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg, pa špatulom umešati 300 gr šećera u prahu i mlevene orahe.
Malom kašičicom ili pomoću šprica oblikujte manje loptice i ređajte puslice na podmazan pleh ili stavite papir za pečenje.
Pecite ih na 150 stepeni oko pola sata. Spolja treba da budu hrskave, a unutra meke.
Ostaviti puslice da se osuše, a za to vreme napravite fil tako što ćete umuti tri žumanca sa 50 gr šećera u prahu i kuvati na pari dok se ne zgusne.
Potom dodajte štanglu čokolade, a kad se ohladi dodajte otopljeni i umućen puter sa kašikom šećera.
Kada su se puslice ohladile, onda ih spajajte u padobrance filom.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.
Komentari(0)