Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta
Sezona šljiva je u punom jeku, a ovaj brz i jednostavan kolač spaja osvežavajuće citrusne note limuna sa toplom slatkoćom vanile, savršeno dižući aromu omiljenog jesenjeg voća.
Sastojci:
4 jaja
150 g kristal šećera
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica
300 g brašna pomiješanog s 2 kašičice praška za pecivo
100 g putera, istopljenog i ohlađenog
10 kašika mleka
sok od 1 limuna
1 kašičica ekstrakta vanile (ili semenke iz jedne mahune)
300 g šljiva, prepolovljenih i očišćenih od koštica
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta i ne udvostruči se u volumenu. Polako sipajte mlaki puter, mleko i sok od limuna, neprestano muteći na nižoj brzini miksera. Dodajte vanilu, pa postepeno umešajte brašno s praškom za pecivo dok ne dobijete glatko testo.
Podmažite pleh puterom ili ga premažite uljem, zatim pospite prezlama kako bi se kolač lakše odvajao. Sipajte pripremljenu smesu u pleh i po vrhu rasporedite polovine šljiva.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 30 minuta, odnosno dok kolač ne dobije zlatnu boju i ne počne da se odvaja od ivica kalupa.
Saveti za serviranje
Ovaj kolač možete poslužiti topao, uz kuglu sladoleda od vanile ili malo tučenog slatkog vrhnja, što pojačava kontrast između toplog voća i hladnih dodataka.
(Krstarica)
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
Komentari(0)