Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta
Sezona šljiva je u punom jeku, a ovaj brz i jednostavan kolač spaja osvežavajuće citrusne note limuna sa toplom slatkoćom vanile, savršeno dižući aromu omiljenog jesenjeg voća.
Sastojci:
4 jaja
150 g kristal šećera
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica
Možda vas zanima:
Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.
Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica
300 g brašna pomiješanog s 2 kašičice praška za pecivo
100 g putera, istopljenog i ohlađenog
10 kašika mleka
sok od 1 limuna
1 kašičica ekstrakta vanile (ili semenke iz jedne mahune)
300 g šljiva, prepolovljenih i očišćenih od koštica
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta i ne udvostruči se u volumenu. Polako sipajte mlaki puter, mleko i sok od limuna, neprestano muteći na nižoj brzini miksera. Dodajte vanilu, pa postepeno umešajte brašno s praškom za pecivo dok ne dobijete glatko testo.
Podmažite pleh puterom ili ga premažite uljem, zatim pospite prezlama kako bi se kolač lakše odvajao. Sipajte pripremljenu smesu u pleh i po vrhu rasporedite polovine šljiva.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 30 minuta, odnosno dok kolač ne dobije zlatnu boju i ne počne da se odvaja od ivica kalupa.
Saveti za serviranje
Ovaj kolač možete poslužiti topao, uz kuglu sladoleda od vanile ili malo tučenog slatkog vrhnja, što pojačava kontrast između toplog voća i hladnih dodataka.
(Krstarica)
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)