Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Papula se poznato jelo od davnina, a najviše zbog toga što je bilo omiljeno Karađorđu.
To je dobro izgnječen pasulj koji je Karađorđe nosio o pojasu u pljosnatoj drvenoj posudi sa poklopcem.
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Možda vas zanima:
Karađorđe se zaljubio u nju, pa je oteo kad je imala 15 godina: Jelena jedva izbegla silovanje i ubila muževljevu ljubavnicu, a ovo joj je bila poslednja želja
Jelena je opisana kao skromna, povučena i vrlo vredna žena, i gostoljubiva domaćica. U njenoj kući služila se kafa s mlekom, što je u Srbiji bio vrhunac gospodstva.
HUNI, TURCI, KELTI... Ovo srpsko selo je NEZAOBILAZAN deo ISTORIJE BALKANA
Svi koji poznaju modernu srpsku istoriju znaju za značaj Orašca
Možda vas zanima:
Karađorđe se zaljubio u nju, pa je oteo kad je imala 15 godina: Jelena jedva izbegla silovanje i ubila muževljevu ljubavnicu, a ovo joj je bila poslednja želja
Jelena je opisana kao skromna, povučena i vrlo vredna žena, i gostoljubiva domaćica. U njenoj kući služila se kafa s mlekom, što je u Srbiji bio vrhunac gospodstva.
HUNI, TURCI, KELTI... Ovo srpsko selo je NEZAOBILAZAN deo ISTORIJE BALKANA
Svi koji poznaju modernu srpsku istoriju znaju za značaj Orašca
Možda vas zanima:
Karađorđe se zaljubio u nju, pa je oteo kad je imala 15 godina: Jelena jedva izbegla silovanje i ubila muževljevu ljubavnicu, a ovo joj je bila poslednja želja
Jelena je opisana kao skromna, povučena i vrlo vredna žena, i gostoljubiva domaćica. U njenoj kući služila se kafa s mlekom, što je u Srbiji bio vrhunac gospodstva.
HUNI, TURCI, KELTI... Ovo srpsko selo je NEZAOBILAZAN deo ISTORIJE BALKANA
Svi koji poznaju modernu srpsku istoriju znaju za značaj Orašca
POTREBNI SASTOJCI:
Možda vas zanima:
Karađorđe se zaljubio u nju, pa je oteo kad je imala 15 godina: Jelena jedva izbegla silovanje i ubila muževljevu ljubavnicu, a ovo joj je bila poslednja želja
Jelena je opisana kao skromna, povučena i vrlo vredna žena, i gostoljubiva domaćica. U njenoj kući služila se kafa s mlekom, što je u Srbiji bio vrhunac gospodstva.
HUNI, TURCI, KELTI... Ovo srpsko selo je NEZAOBILAZAN deo ISTORIJE BALKANA
Svi koji poznaju modernu srpsku istoriju znaju za značaj Orašca
Možda vas zanima:
Karađorđe se zaljubio u nju, pa je oteo kad je imala 15 godina: Jelena jedva izbegla silovanje i ubila muževljevu ljubavnicu, a ovo joj je bila poslednja želja
Jelena je opisana kao skromna, povučena i vrlo vredna žena, i gostoljubiva domaćica. U njenoj kući služila se kafa s mlekom, što je u Srbiji bio vrhunac gospodstva.
HUNI, TURCI, KELTI... Ovo srpsko selo je NEZAOBILAZAN deo ISTORIJE BALKANA
Svi koji poznaju modernu srpsku istoriju znaju za značaj Orašca
500 grama belog pasulja tetovca
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
2 dl ulja, sitna crvena paprika
biber
so
PRIPREMA:
Pasulj operite, prelijte vodom i stavite da se kuva. Kad provri procedite, prelijte novom mlakom vodom i nastavite sa kuvanjem. Skuvan pasulj procedite i ispasirajte. Pasulj začinite solju i biberom, dodajte malo vode u kojoj se kuvao i izmiksirajte, kako biste dobili finu glatku masu.
Očistite i sitno iseckajte crni luk i beli luk. Propržite ih na ulju a zatim dodajte izmiksiran pasulj.
Ukoliko ne volite beli luk možete i bez njega da pripremite ovo jelo. Promešajte, kratko propržite i dodajte dve kašičice sitne crvene paprike.
Vodite računa da paprika ne pregori jer će poprimiti gorak ukus.
Papula se služi hladna. Servira se na tacni ili u malo dubljoj posudi sa mladim crnim lukom ili kiselim kupusom. Pržene kriške kvalitetne slanine su odlična kombinacija uz ovo lepo, starinsko jelo.
Prijatno!
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Komentari(0)