Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Predstavljamo vam recept za potpuno prirodnu turšiju – bez sirćeta, bez šećera, samo povrće, so, voda i malo strpljenja. Ovo je turšija koja vraća ukus detinjstva i miris podruma, prava domaća, koju ćete zavoleti odmah.
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!
Ova turšija se pravi potpuno prirodno, fermentacijom, što znači da povrće postaje probiotik i čuva sve vitamine. Nema konzervansa, nema hemije – samo prirodni proces koji daje hrskav, aromatičan i bogat ukus. Industrijske varijante ovako nikad ne mogu da ukradu tu dubinu ukusa.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

OVAJ STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU NEMA KONKURENCIJU: Ako je ovako spremite, trajaće vam do PROLEĆA
Uskoro dolazi vreme za priremu zimnice, a jedan od omiljenih recepata je svakako onaj za - turšiju.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

OVAJ STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU NEMA KONKURENCIJU: Ako je ovako spremite, trajaće vam do PROLEĆA
Uskoro dolazi vreme za priremu zimnice, a jedan od omiljenih recepata je svakako onaj za - turšiju.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

OVAJ STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU NEMA KONKURENCIJU: Ako je ovako spremite, trajaće vam do PROLEĆA
Uskoro dolazi vreme za priremu zimnice, a jedan od omiljenih recepata je svakako onaj za - turšiju.
Šta vam je potrebno:
Povrće po izboru: karfiol, krastavci, šargarepa, paprika…
So (oko 40 g po litru vode)
Hladna voda
Tegla i gaza
Priprema:
Operite povrće i isecite ga na komade. Složite u teglu.
Prelijte hladnom vodom u kojoj ste rastopili so.
Pokrijte gazom i ostavite na sobnoj temperaturi 7–10 dana. Povremeno proveravajte, ali ne mešajte.
Kad počne miris tipičan za turšiju, spremna je za jelo.
Prirodne bakterije sa povrća same rade svoj posao – sirće ovde nije potrebno i samo bi zaustavilo fermentaciju. Takva turšija je zdravija, ne izaziva gorušicu i čuva pravi, bogati ukus povrća.
Ako želite da traje duže, nakon završene fermentacije zatvorite teglu poklopcem i stavite je u frižider. Ukus će vremenom postajati još slojevitiji i intenzivniji.
Ne zaboravite da zabeležite datum na teglu – jednom kad probate ovu turšiju, sigurno ćete praviti više serija, jer ovakva jednostavna i prirodna turšija osvaja sve.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.
Komentari(0)