Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!
Predstavljamo vam recept za potpuno prirodnu turšiju – bez sirćeta, bez šećera, samo povrće, so, voda i malo strpljenja. Ovo je turšija koja vraća ukus detinjstva i miris podruma, prava domaća, koju ćete zavoleti odmah.
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!
Ova turšija se pravi potpuno prirodno, fermentacijom, što znači da povrće postaje probiotik i čuva sve vitamine. Nema konzervansa, nema hemije – samo prirodni proces koji daje hrskav, aromatičan i bogat ukus. Industrijske varijante ovako nikad ne mogu da ukradu tu dubinu ukusa.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške
OVAJ STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU NEMA KONKURENCIJU: Ako je ovako spremite, trajaće vam do PROLEĆA
Uskoro dolazi vreme za priremu zimnice, a jedan od omiljenih recepata je svakako onaj za - turšiju.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške
OVAJ STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU NEMA KONKURENCIJU: Ako je ovako spremite, trajaće vam do PROLEĆA
Uskoro dolazi vreme za priremu zimnice, a jedan od omiljenih recepata je svakako onaj za - turšiju.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške
OVAJ STARINSKI RECEPT ZA TURŠIJU NEMA KONKURENCIJU: Ako je ovako spremite, trajaće vam do PROLEĆA
Uskoro dolazi vreme za priremu zimnice, a jedan od omiljenih recepata je svakako onaj za - turšiju.
Šta vam je potrebno:
Povrće po izboru: karfiol, krastavci, šargarepa, paprika…
So (oko 40 g po litru vode)
Hladna voda
Tegla i gaza
Priprema:
Operite povrće i isecite ga na komade. Složite u teglu.
Prelijte hladnom vodom u kojoj ste rastopili so.
Pokrijte gazom i ostavite na sobnoj temperaturi 7–10 dana. Povremeno proveravajte, ali ne mešajte.
Kad počne miris tipičan za turšiju, spremna je za jelo.
Prirodne bakterije sa povrća same rade svoj posao – sirće ovde nije potrebno i samo bi zaustavilo fermentaciju. Takva turšija je zdravija, ne izaziva gorušicu i čuva pravi, bogati ukus povrća.
Ako želite da traje duže, nakon završene fermentacije zatvorite teglu poklopcem i stavite je u frižider. Ukus će vremenom postajati još slojevitiji i intenzivniji.
Ne zaboravite da zabeležite datum na teglu – jednom kad probate ovu turšiju, sigurno ćete praviti više serija, jer ovakva jednostavna i prirodna turšija osvaja sve.
TRIKOVI KUVARA ZA PRŽENJE RIBE: Na ovaj način neće upiti ulje
Uz nekoliko jednostavnih smernica prženje ribe će biti lak posao, a rezultat je odličan ukus bez masti na tanjiru
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Komentari(0)