Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.

Legendarni Marković, koji je trubom osvojio i Guču i svet, vraća se tamo gde je sve počelo – kao domaćin najvažnijeg muzičkog događaja tradicionalne Srbije. Njegova truba, koju je prvi put zasvirao sa sedam godina, danas je simbol umetnosti, ponosa i energije srpskog duha. A ove godine, zajedno sa sinom Markom, priprema nastup koji se s nestrpljenjem iščekuje.
- Program festivala na velikoj pozornici na Stadionu donosi spoj različitih zvukova, kultura i emocija od velikana trube poput Majstora trube Dejana Lazarevića i Bojana Ristića, do najzvučnijih imena domaće muzičke scene poput Coby-ja, Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe. Poseban šarm donose i gosti iz Meksika, Nemačke i drugih zemalja uz ritmove koji brišu granice, kažu za RINU organizatori.
Festival tradicionalno počinje 8. avgusta u 11 časova svečanim podizanjem saborske zastave, dok će veliko finale biti u znaku proglašenja najboljih trubača i trubačkih orkestara poslednjeg dana Sabora.
Možda vas zanima:

Guča – festival trube koji svake godine okuplja ceo svet
Najveći trubački spektakl Balkana gde muzika, tradicija i veselje ne prestaju

Prasetina 2500, jagnjetina 3.000 a domaći doručak 500 dinara: Ovo su cene za Sabor trubača u Guči - organizatori se nadaju da neće biti "divljanja" pojedinaca
Sitno, najsitnije se odbrojava do početka čuvenog Sabora trubača u Guči koji je zakazan za četvrtak 1. avgust.
Možda vas zanima:

Guča – festival trube koji svake godine okuplja ceo svet
Najveći trubački spektakl Balkana gde muzika, tradicija i veselje ne prestaju

Prasetina 2500, jagnjetina 3.000 a domaći doručak 500 dinara: Ovo su cene za Sabor trubača u Guči - organizatori se nadaju da neće biti "divljanja" pojedinaca
Sitno, najsitnije se odbrojava do početka čuvenog Sabora trubača u Guči koji je zakazan za četvrtak 1. avgust.
Možda vas zanima:

Guča – festival trube koji svake godine okuplja ceo svet
Najveći trubački spektakl Balkana gde muzika, tradicija i veselje ne prestaju

Prasetina 2500, jagnjetina 3.000 a domaći doručak 500 dinara: Ovo su cene za Sabor trubača u Guči - organizatori se nadaju da neće biti "divljanja" pojedinaca
Sitno, najsitnije se odbrojava do početka čuvenog Sabora trubača u Guči koji je zakazan za četvrtak 1. avgust.
Dani u Guči obeležavaće i nastupi KUD-ova i folklornih ansambala ispred Kulturnog centra Guča, kao i takmičenja zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje, defilei, folklorne igre, sajam knjiga i starih zanata – i nezaobilazna atmosfera koju samo Guča može da ponudi.
Uz muziku i tradiciju, neizostavan deo festivala je i bogata gastronomska ponuda – miris pečenja, svadbarskog kupusa i brojnih domaćih specijaliteta šire se ulicama Guče, pretvarajući svaku šetnju u gurmansku avanturu.
Ovog avgusta, sve oči i uši biće uprte u Dragačevo. Guča ostaje mesto gde truba govori umesto reči – i gde tradicija živi u svakom tonu.

Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.

Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.

Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Komentari(0)