Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.

Legendarni Marković, koji je trubom osvojio i Guču i svet, vraća se tamo gde je sve počelo – kao domaćin najvažnijeg muzičkog događaja tradicionalne Srbije. Njegova truba, koju je prvi put zasvirao sa sedam godina, danas je simbol umetnosti, ponosa i energije srpskog duha. A ove godine, zajedno sa sinom Markom, priprema nastup koji se s nestrpljenjem iščekuje.
- Program festivala na velikoj pozornici na Stadionu donosi spoj različitih zvukova, kultura i emocija od velikana trube poput Majstora trube Dejana Lazarevića i Bojana Ristića, do najzvučnijih imena domaće muzičke scene poput Coby-ja, Ane Bekute i Dragana Kojića Kebe. Poseban šarm donose i gosti iz Meksika, Nemačke i drugih zemalja uz ritmove koji brišu granice, kažu za RINU organizatori.
Festival tradicionalno počinje 8. avgusta u 11 časova svečanim podizanjem saborske zastave, dok će veliko finale biti u znaku proglašenja najboljih trubača i trubačkih orkestara poslednjeg dana Sabora.
Možda vas zanima:

Guča – festival trube koji svake godine okuplja ceo svet
Najveći trubački spektakl Balkana gde muzika, tradicija i veselje ne prestaju

Prasetina 2500, jagnjetina 3.000 a domaći doručak 500 dinara: Ovo su cene za Sabor trubača u Guči - organizatori se nadaju da neće biti "divljanja" pojedinaca
Sitno, najsitnije se odbrojava do početka čuvenog Sabora trubača u Guči koji je zakazan za četvrtak 1. avgust.
Možda vas zanima:

Guča – festival trube koji svake godine okuplja ceo svet
Najveći trubački spektakl Balkana gde muzika, tradicija i veselje ne prestaju

Prasetina 2500, jagnjetina 3.000 a domaći doručak 500 dinara: Ovo su cene za Sabor trubača u Guči - organizatori se nadaju da neće biti "divljanja" pojedinaca
Sitno, najsitnije se odbrojava do početka čuvenog Sabora trubača u Guči koji je zakazan za četvrtak 1. avgust.
Možda vas zanima:

Guča – festival trube koji svake godine okuplja ceo svet
Najveći trubački spektakl Balkana gde muzika, tradicija i veselje ne prestaju

Prasetina 2500, jagnjetina 3.000 a domaći doručak 500 dinara: Ovo su cene za Sabor trubača u Guči - organizatori se nadaju da neće biti "divljanja" pojedinaca
Sitno, najsitnije se odbrojava do početka čuvenog Sabora trubača u Guči koji je zakazan za četvrtak 1. avgust.
Dani u Guči obeležavaće i nastupi KUD-ova i folklornih ansambala ispred Kulturnog centra Guča, kao i takmičenja zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje, defilei, folklorne igre, sajam knjiga i starih zanata – i nezaobilazna atmosfera koju samo Guča može da ponudi.
Uz muziku i tradiciju, neizostavan deo festivala je i bogata gastronomska ponuda – miris pečenja, svadbarskog kupusa i brojnih domaćih specijaliteta šire se ulicama Guče, pretvarajući svaku šetnju u gurmansku avanturu.
Ovog avgusta, sve oči i uši biće uprte u Dragačevo. Guča ostaje mesto gde truba govori umesto reči – i gde tradicija živi u svakom tonu.

Srpski recept koji se zaboravlja: Kako se pravila pasulj-čorba “na tihoj vatri” u glinenom loncu
Zaboravljeni ukus domaće kuhinje koji vraća miris detinjstva i toplinu ognjišta

VRAĆAJU U DETINJSTVO Starinski medenjaci koji se tope u ustima
Medenjaci su starinski kolači koji svojim mirisom na med i cimet vraćaju u vreme detinjstva, u vreme porodičnih okupljanja i praznika.

Ne znate šta da spremite za ručak? Složenac od zapečenih tikvica je brzo, jeftino, zasitno i fantastičnog ukusa
Tražite brz, jednostavan i ukusan ručak? Ove neodoljive zapečene tikvice sa sirom su pravi izbor, naročito u danima kada nemate ideju šta da spremite, a želite nešto hranljivo i aromatično.

"Leto u tegli" je hit koji morate da probate: Recept za najukusniju zimsku salatu koja puca od vitamina i preukusna je
Upravo sada, dok sezona još traje, postavljamo temelje budućih gastronomski užitaka, onih tegli koje će vas, usred zime, podsećati na sunce, zrele paradajze i hrskanje svežeg krastavca.

Zaboravljeni specijalitet Homolja: Recept za belmuž kakav su pravile naše prabake
Jelo koje spaja jednostavnost i snagu, a potiče iz srca istočne Srbije
Komentari(0)