Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najbolji posni kupus! Jelo koje miriše na tradiciju, pripremljeno sa puno ljubavi. Savršeno je mekano i aromatično, a uz pečeni krompir i toplu projaru, ovo je gozba koja greje dušu.
Sastojci za posni podvarak:
30 mililitara ulja
1 praziluk ili jedna veza mladog luka
1 kašičica slatke paprike
1/2 kašičice ljute paprike. pola kašičice mlevenog
bibera
kiseli kupus (glavica, dobro oprana)
pola glavice seckanog belog luka
po želji lovoroc list
I Sastojci za aromatični krompir
Možda vas zanima:
PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
NEVEROVATNO Ukusan POSNI podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:
PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
NEVEROVATNO Ukusan POSNI podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
Možda vas zanima:
PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
NEVEROVATNO Ukusan POSNI podvarak koji će voleti cela porodica!
Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.
pola kilograma krompira (isečenog na kolutove)
20 mililitara ulja
jedna kašičica slatke paprike
pola kašičice ljute paprike
pola kašičice mlevenog bibera
jedna kašičica belog luka u granulama
pola kašičice suvog začina
II Sastojci za posnu projaru
400 grama kukuruznog brašna
250 stotine mililitara kisele vode
50 mililitara ulja
jedna kašičica soli
jedna kašičica praška za pecivo
Priprema:
U veću šerpu sipajte ulje. Kada se ulje zagreje, dodajte seckani praziluk ili mladi luk i pržite ga dok ne postane staklast i mekan. Zatim dodajte seckani kiseli kupus koji ste prethodno dobro oprali i iscedili da ne bi bio previše kiseo.
Kupus pržite zajedno sa lukom, uz povremeno mešanje, sve dok ne omekša i ne dobije blago prženu boju. Kada je kupus upržen, sklonite šerpu sa vatre i dodajte jednu kašičicu slatke paprike, pola kašičice ljute paprike i mleveni biber. Dobro promešajte. Vratite kupus na tihu vatru i dodajte jednu do dve šolje vode ili posnog bujona.
Posolite po ukusu. Poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok tečnost ne uvri i kupus ne postane potpuno mekan. Pred sam kraj kuvanja, dodajte pola glavice seckanog belog luka i sve dobro izjednačite. Krompir isecite na kolutove, a zatim ga u šerpi pomešajte sa uljem, slatkom paprikom, ljutom paprikom, mlevenim biberom, granulama belog luka i solju.
U pleh u kojem je kupus (podvarak) po celoj površini ubodite kolutove krompira. Ako nemate dovoljno mesta, možete ih ređati i oko kupusa. Za projaru, pomešajte kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte ulje i kiselu vodu i sve dobro izmešajte kašikom. Izlijte smesu u manji, podmazan pleh. Stavite pleh sa kupusom i krompirom u rernu zagrejanu na 200°C ili 220°C.
Krompir pokrijte folijom i pecite dvadesetak minuta. Zatim uklonite foliju i pecite dok krompir ne dobije lepu, zlatnu koricu. Projaru pecite u posebnom plehu na 200°C oko trideset minuta.
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Komentari(0)