Sočni, a slani i BOLJI NEGO U KNEZ MIHAJLOVOJ: Kako kod kuće da napravite najbolji kukuruz i OBRADUJETE CELU PORODICU

Izvor: Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Dva tajna sastojka menjaju celu priču.

Sočni, a slani i BOLJI NEGO U KNEZ MIHAJLOVOJ: Kako kod kuće da napravite najbolji kukuruz i OBRADUJETE CELU PORODICU
Shutterstock

Odličan je diuretik, snižava holesterol, smanjuje gorušicu...

Ukoliko i vi volite kukuruz, on je odličan izbor za leto, a možete ga spremiti sami kod kuće na lak način, što sigurno znate. Međutim, postoji jedan trik kod kuvanja kukuruza!

To su mleko i maslac.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci

  • 6 klipova kukuruza
  • šolja mleka
  • 100 grama maslaca
  • četvrt šolje šećera
    voda

Šerpu u kojoj kuvate kukuruz napunite vodom (do pola), dodajte mleko, maslac i šećer, pa kukuruz.

Kad provri voda, smanjite vatru i kuvajte 8 do 10 minuta. Izvadite kukuruz i uživajte!

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading