PRAVO JELO ZA VRELE DANE Lagane pljeskavice od tikvica koje će vas ostaviti bez teksta
Oduševićete se.

Pljeskavice od tikvica, krompira i kačkavalj, pripremljene u rerni, a ne prđene na ullju u tiganju, odličan su izbor za lake, ukusne obroke, u kojima će svi uživati.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.

NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.

NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Možda vas zanima:
NEĆETE IM ODOLETI Kiflice koje su zaludele Srbiju, uz jogurt su još ukusnije
U moru recepata za ove hrskave zalogaje izdvojili smo onaj sa jogurtom, jer kiflicama obezbeđuje produženu svežinu i mekoću.

NEMOJTE BACATI STARI HLEB Cela Srbija ih voli, idealni su za večeru, a ovaj recept će vam pomoći da ih napravite
Nema greške s ovim receptom.
Pročitajte bakina uputstva kako da ih najbrže i najjednostavnije pripremite.
Potrebno je:
- 1 veći krompir
- 1 tikvica
- 2 jaja
- 250 gr mlevenog mesa
- so, biber
- mlevena paprika slatka
- 2 čena seckanog belog luka
- 1 veza mladog crnog luka
- malo rendanog kačkavalja
Priprema:
Izrendati krompir i tikvicu, posoliti i ostaviti da odstoji pa iscediti. Krompir i tikvice (isceđene) staviti u činiju, pa dodati jaja, meso, biber, papriuku, seckani beli i crni luk.
Baka je sve to stavila u secka, da sve sjedini u kompaktnu masu, Pomoću kalupa za krofne formirati jednake pljeskavice, ređati u podmazan pleh ili obložen pek papirom.
Ređati pljeskavice u pleh, pa preko staviti rendani kačkavalj. Peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.
Komentari(0)