POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
Pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih – lako se sprema, hranljiv je i zdrav, a uz sve to se i vrlo lako sprema. Ali, recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate! Svetogorci za pripremu koriste pasulj, vodu, maslinovo ulje, crni luk, paradajz, mlevenu papriku, biber, so i sušene začine.
Priprema:
Pasulj otrebiti i oprati, staviti u lonac i sipati onoliko vode koliko treba da se pasulj prekrije. Kuvati na visokoj temperaturi i paziti da ne zagori. Dok se pasulj kuva, u tiganju na maslinovom ulju ispržiti nekoliko glavica krupno sečenog crnog luka.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Shutterstock
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih – lako se sprema, hranljiv je i zdrav, a uz sve to se i vrlo lako sprema. Ali, recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate! Svetogorci za pripremu koriste pasulj, vodu, maslinovo ulje, crni luk, paradajz, mlevenu papriku, biber, so i sušene začine.
Izdinstati, pa dodati iseckan paradajz, mlevenu papriku i ostale začine. Skuvan pasulj preliti ovom zaprškom, dobro izmešati, pa staviti u zagrejanu rernu da se malo zapeče. Peći dok se odozgo ne uhvati korica.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Komentari(0)