POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.

Pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih – lako se sprema, hranljiv je i zdrav, a uz sve to se i vrlo lako sprema. Ali, recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate! Svetogorci za pripremu koriste pasulj, vodu, maslinovo ulje, crni luk, paradajz, mlevenu papriku, biber, so i sušene začine.
Priprema:
Pasulj otrebiti i oprati, staviti u lonac i sipati onoliko vode koliko treba da se pasulj prekrije. Kuvati na visokoj temperaturi i paziti da ne zagori. Dok se pasulj kuva, u tiganju na maslinovom ulju ispržiti nekoliko glavica krupno sečenog crnog luka.
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.

Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Pasulj je jedno od omiljenih jela mnogih – lako se sprema, hranljiv je i zdrav, a uz sve to se i vrlo lako sprema. Ali, recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate! Svetogorci za pripremu koriste pasulj, vodu, maslinovo ulje, crni luk, paradajz, mlevenu papriku, biber, so i sušene začine.
Izdinstati, pa dodati iseckan paradajz, mlevenu papriku i ostale začine. Skuvan pasulj preliti ovom zaprškom, dobro izmešati, pa staviti u zagrejanu rernu da se malo zapeče. Peći dok se odozgo ne uhvati korica.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)