NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT)
Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.

Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama – čorbast pasulj. Donosimo vam recept ovog majstora svog zanata za savršen pasulj.
Sastojci:
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac) Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj

Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti. Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak

Jedete li i vi krastavac i paradajz zajedno u salati? Evo šta može da se desi vašem organizmu
Ruska nutricionistica Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna

Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Komentari(0)