NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT)
Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.

Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama – čorbast pasulj. Donosimo vam recept ovog majstora svog zanata za savršen pasulj.
Sastojci:
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac) Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj

Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti. Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)