NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT)

15:00

Gastronomija 0

Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.

paulj
Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom

Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama – čorbast pasulj. Donosimo vam recept ovog majstora svog zanata za savršen pasulj.

Sastojci:

450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)

Možda vas zanima:

2 šargarepe

Možda vas zanima:

2 glavice crnog luka

Možda vas zanima:

1 struk praziluka

Možda vas zanima:

2 lovorova lista

Možda vas zanima:

300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)

Možda vas zanima:

1 kašičica crvene mlevene paprike

Možda vas zanima:

1/2 kašičice mlevenog bibera

Možda vas zanima:

1 kašika biljnog začina

Možda vas zanima:

2 kašike brašna

Možda vas zanima:

30 ml ulja

Možda vas zanima:

po ukusu soli

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT) Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Priprema:

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.

Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.

Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti. Prijatno!

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Komentari(0)

Loading