NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT)
Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.
![paulj](/data/images/2022-07-08/32093_shutterstock-1765165760_f.jpg?timestamp=1684533600)
Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama – čorbast pasulj. Donosimo vam recept ovog majstora svog zanata za savršen pasulj.
Sastojci:
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac) Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
![BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju](/data/images/2022-04-21/26117_prebranac_f.jpg)
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
![JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA](/data/images/2022-11-20/40742_pasulj_f.jpg)
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
![BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju](/data/images/2022-04-21/26117_prebranac_f.jpg)
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
![JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA](/data/images/2022-11-20/40742_pasulj_f.jpg)
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
![BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju](/data/images/2022-04-21/26117_prebranac_f.jpg)
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
![JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA](/data/images/2022-11-20/40742_pasulj_f.jpg)
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
![NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT)](/data/images/2022-07-08/32094_shutterstock-84661525_f.jpg?t=1663963021)
Možda vas zanima:
![BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju](/data/images/2022-04-21/26117_prebranac_f.jpg)
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
![JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA](/data/images/2022-11-20/40742_pasulj_f.jpg)
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
![BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju](/data/images/2022-04-21/26117_prebranac_f.jpg)
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
![JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA](/data/images/2022-11-20/40742_pasulj_f.jpg)
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
![BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju](/data/images/2022-04-21/26117_prebranac_f.jpg)
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
![JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA](/data/images/2022-11-20/40742_pasulj_f.jpg)
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
![BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju](/data/images/2022-04-21/26117_prebranac_f.jpg)
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
![JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA](/data/images/2022-11-20/40742_pasulj_f.jpg)
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
![BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju](/data/images/2022-04-21/26117_prebranac_f.jpg)
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.
![JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA](/data/images/2022-11-20/40742_pasulj_f.jpg)
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti. Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
![mleveno meso](/data/images/2024-02-26/78571_shutterstock-148461935_f.jpg)
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
![mleko](/data/images/2024-07-17/94413_shutterstock-2463232251_f.jpg)
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
![DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)](/data/images/2022-10-03/37812_shutterstock-1892680609_f.jpg)
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
![Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan](/data/images/2022-09-14/36611_shutterstock-1197917341_f.jpg)
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
![vojnički pasulj](/data/images/2024-03-11/80177_vojnicki-pasulj_f.jpg)
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)