NAJUKUSNIJE TRADICIONALNO JELO NA KAŠIKU: Pasulj po receptu Steve Karapandže je praznik za sva čula! (RECEPT)
Veliki majstor kulinarstva Stevo Karapandža u toku svoje višedecenijske karijere osmislio je na hiljade recepata, ali jelo u kojem najviše uživa zapravo je vrlo jednostavno.

Specijalitet kojeg nikad ne može da se zasiti jeste jelo koje se makar jednom mesečno nalazi na srpskim trpezama – čorbast pasulj. Donosimo vam recept ovog majstora svog zanata za savršen pasulj.
Sastojci:
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac) Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka. Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:
BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj

Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Možda vas zanima:

BAŠ ONAKO KAKO SU GA MONASI SPREMALI Recept za manastirski prebranac koji je u 19. veku stigao u Srbiju
Recept koji je mati Evdokija iz Grčke prenela u Srbiju negde početkom 19. veka.

JELO ZA SVE GENERACIJE Predstavljamo vam pasulj po recepturi JNA
Najbolji vojnički pasulj
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i naseći šargarepe, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti. Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Komentari(0)