PO RECEPTU MONAHA SA HILANDARA Napravite preukusne posne punjene paprike koje imaju viševekovnu tradiciju
Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija.
Veliki božićni post je u toku, te se kod mnogih vernika na trpezi nalaze posna jela. Međutim, punjene paprike po receptu sa Hilandara obožavaće i one osobe koje trenutno nisu u mogućnosti da poste. Naime, ishrana monaha na Svetoj je vrlo skroma, ali je prožeta viševekovnom tradicijom i posebnom pripremom sa puno emocija. Zato smo sigurni da će vam ovako napravljen obrok postati jedan od omiljenih, jer krije i fenomenala ukus!
Potrebni sastojci za posne punjene paprike:
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
- 6 suvih crvenih paprika
- 3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 100 g pasulja tetovca
- 1 šoljica (za crnu kafu) pirinča
- mešavina suvog biljnog začina
- crvena mlevena paprika,
- so, biber
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Možda vas zanima:
POSEBAN RECEPT ZA PASULJ KOJI KORISTE HILANDARSKI MONASI Ovo je najlepše jelo sa Svete gore
Recept koji koriste monasi u Hilandaru zaista je nešto posebno i trebalo bi obavezno da ga probate.
POSNE PUNJENE PAPRIKE NA VODI: Najlepše jelo za Uskršnji post - niko neće moći da im odoli, recept bez konkurencije
Najlepše jelo za Uskršnji post su posne punjene paprike na vodi kojima niko neće moći da odoli, a recept je bez konkurencije
Kako se pravi?
Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.
Nastaviti sa prženjem još 1 minut, pa dodati mešavinu suvog biljnog začina te posoliti i pobiberiti po ukusu. Krčkati još 2 minuta na tihoj vatri. Za to vreme ostaviti suve paprike da odstoje u toploj vodi, da bi se lakše napunile. Zatim napuniti pripremljenim filom, ali voditi računa da se ne napune do vrha.
Napunjene paprike poređati u šerpu, doliti malo vode i krčkati na tihoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Po potrebi dolivati još vode.Nakon toga, zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C pa pred kraj pečenja preliti uljem prethodno proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
3 STARINSKA JELA OD KOPRIVE: Srbi su vekovima verovali da JAČAJU TELO u proleće i da obavezno treba da se nađu na stolu
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
ZDRAVA I UKUSNA Posna čorba od KOPRIVE, naberete je i za čas napravite ovo ODLIČNO jelo!
Posna čorba od kopriva je ukusno i zdravo jelo koje možete lako pripremiti, pogotovu što je sada vreme kada kopriva može lako da se pronađe i nabere, a veoma je bogata vitaminima.
OVO JE BIO OMILJENI DORUČAK U JUGOSLAVIJI ZA VREME USKRŠNJEG POSTA: Svi su obožavali taj ukus, a jeftin je i VEOMA ZDRAV
Ako ste se ikada pitali koji je bio omiljeni doručak mešu Srbima u Jugoslaviji, mi vam donosimo starinski recept!
NEZAMENJIVI KOLAČI Posni galeti, poslastica za svaku priliku!
Zna se šta se uvek pakovalo kao grickalica za put, ekskurziju, izlet, odličan i brz doručak, poslastica posle ručka, domaći keks na koji se uvek računa.
NAJBOLJI RECEPT ZA CARSKU PITU KOJA SE SPREMA OČAS POSLA: Nema mekše i brže pite od ove
Donosimo vam najbolji recept za carsku pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)