PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!

Kad napolju upeče i ne jede vam se ništa vruće, hladna supa je idealno rešenje kao brz i zdrav obrok za paklene vrućine.
Sastojci:
paradajz 1 kg
lubenica 700 g
bosiljak 4-5 listića
so po ukusu
biber po ukusu
ljuta paprika po želji
Priprema:
Oljušteni paradajz, očišćenu lubenicu i listiće bosiljka izmiksajte i supa je spremna. Po želji dodajte malo ljute paprike, samo toliko da naglasi ljutkast ukus. Začinite sa malo soli i bibera.

Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.

Recept za „poparu na vodi“ – sirotinjski doručak koji je skoro nestao
Popara na vodi bila je tipičan doručak u najsiromašnijim kućama 19. i početkom 20. veka. Za razliku od klasične popare sa mlekom ili sirom, pravila se samo od hleba, masti i tople vode. Danas se gotovo nigde ne priprema, a nosi snažan miris prošlih vremena kada je hrana morala da bude jednostavna, a da ipak zasiti.

Domaćice moraju da imaju recept za ovakav starinski kolač: Ukoliko volite orahe ovo je za vas pun pogodak
Lako se sprema, a ukus osvaja.

Kako se sprema belo meso u kajmaku:kafanski specijalitet koji miriše na Srbiju
Na prvi pogled – obična šnicla od belog mesa. Ali kada se utopi u sloj kajmaka i zapeče u rerni, nastaje pravo uživanje. Belo meso u kajmaku je jedno od onih jela koja su od domaćih kuhinja i kafana stigla do statusa gastronomskog simbola, naročito u Šumadiji, na Zlatiboru i u Vojvodini.

Na ovo jelo smo zaboravili, a ukus vraća u detinjstvo: Recept uspeva svima, a ljubitelji krompira će ga obožavati
Nema potrebe za komplikovanim sastojcima ili skupim namirnicama.
Komentari(0)