PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

PO RECEPTU PRAVIH MONAHA SA HILANDARA Posna punjene paprike koje će vas oduševiti, ovaj recept jednostavno morate znati
Shutterstock

 

 

Mnogi ljudi u Srbiji se uskoro spremaju za Božićni post, a to će vam biti još lakše kada u svojim sveskama budete imali dosta zapisanih jela u kojima ćete uživati dok on traje.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Posnu sarmu svi volimo podjednako kao i mrsnu bez obzira što nema mesa jer jer bude toliko sočna i ukusna da niko ne može da je odbije.

Jedan stari specijatlitet ćete zapisati kada vidite odakle dolazi i kako se sprema.

Monasi za vreme posta prave najsočnije punjene paprike koje su toliko dobre da sigurno nestanu očas posla.

Sledeći sastojci su vam potrebni za recept:

  • so, biber
  • 6 suvih crvenih paprika
  • crvena mlevena paprika
  • 3 praziluka ili jedna srednja glavica crnog luka
  • mešavina suvog biljnog začina
  • 100 g krupno mlevenih oraha
  • 1 šoljica (za crnu kafu) pirinča
  • 100 g pasulja tetovca

Ovo je način pripreme:

Propržiti kratko praziluk (ili sitno seckani luk) na malo ulja, a zatim dodati mlevene orahe. Pržiti sve zajedno još 2-3 minuta i zatim u to dodati opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj.

Nastaviti sa prženjem još 1 minut, pa dodati mešavinu suvog biljnog začina te posoliti i pobiberiti po ukusu. Krčkati još 2 minuta na tihoj vatri. Za to vreme ostaviti suve paprike da odstoje u toploj vodi, da bi se lakše napunile. Zatim napuniti pripremljenim filom, ali voditi računa da se ne napune do vrha.

Napunjene paprike poređati u šerpu, doliti malo vode i krčkati na tihoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Po potrebi dolivati još vode.Nakon toga, zapeći u rerni zagrejanoj na 200°C pa pred kraj pečenja preliti uljem prethodno proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.

Uživaćete u receptu sa Hilandara.

Komentari(0)

Loading