KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna

Kiza R

12:00

Gastronomija 0

Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?

trešnje
Shutterstock

Koliko god da čuvanje trešnji deluje jednostavno, bolje bi bilo da promenite ovu rutinu kako bi trajale duže. Smatra se da za sat vremena na sobnoj temperaturi trešnje propadaju brzinom kojom bi se pokvarile ukoliko stoje tokom celog dana na hladnom.

Kako se čuvaju trešnje?

Trešnje traju duže kada se čuvaju na niskim temperaturama. Zbog toga, jednostavan način da se trešnje čuvaju i da budu sveže je da ih stavite u frižider. Da biste ohladili trešnje, jednostavno ih prebacite u hermetički zatvorenu plastičnu posudu, a zatim je stavite u frižider.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U tu svrhu možete koristiti i plastičnu vrećicu koja se može ponovo zatvoriti. Imajte na umu da trešnje mogu poprimiti ukuse drugih namirnica u frižideru. Dakle, pobrinite se da ih čuvate odvojeno. Trik je da ih držite u plastičnoj kesi, a zatim ih stavite u hermetički zatvorenu plastičnu posudu pre nego što je odložite u frižider. Ovo će osigurati da vaše trešnje ostanu sveže i ukusne.

Trešnje je najbolje da operemo neposredno pre jela, nikako pre (kako obično radimo) jer će u tom slučaju brzo da istrule. Vlaga koja se zadržava kraj peteljke ubrzava truljenje.

 

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading