KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?

Koliko god da čuvanje trešnji deluje jednostavno, bolje bi bilo da promenite ovu rutinu kako bi trajale duže. Smatra se da za sat vremena na sobnoj temperaturi trešnje propadaju brzinom kojom bi se pokvarile ukoliko stoje tokom celog dana na hladnom.
Kako se čuvaju trešnje?
Trešnje traju duže kada se čuvaju na niskim temperaturama. Zbog toga, jednostavan način da se trešnje čuvaju i da budu sveže je da ih stavite u frižider. Da biste ohladili trešnje, jednostavno ih prebacite u hermetički zatvorenu plastičnu posudu, a zatim je stavite u frižider.
Možda vas zanima:

Rodile prve trešnje i to ne u maju kad im je vreme, već u aprilu: Zacrvenele se grane na stabilima u centru Topole
Visoke temperature u martu i aprilu usovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni
Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije
Možda vas zanima:

Rodile prve trešnje i to ne u maju kad im je vreme, već u aprilu: Zacrvenele se grane na stabilima u centru Topole
Visoke temperature u martu i aprilu usovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni
Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije
Možda vas zanima:

Rodile prve trešnje i to ne u maju kad im je vreme, već u aprilu: Zacrvenele se grane na stabilima u centru Topole
Visoke temperature u martu i aprilu usovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni
Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije
U tu svrhu možete koristiti i plastičnu vrećicu koja se može ponovo zatvoriti. Imajte na umu da trešnje mogu poprimiti ukuse drugih namirnica u frižideru. Dakle, pobrinite se da ih čuvate odvojeno. Trik je da ih držite u plastičnoj kesi, a zatim ih stavite u hermetički zatvorenu plastičnu posudu pre nego što je odložite u frižider. Ovo će osigurati da vaše trešnje ostanu sveže i ukusne.
Trešnje je najbolje da operemo neposredno pre jela, nikako pre (kako obično radimo) jer će u tom slučaju brzo da istrule. Vlaga koja se zadržava kraj peteljke ubrzava truljenje.

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

OVAJ DŽEM OD ŠLJIVA NEMA NI TRUNKU KONZERVANSA! Recept izvučen iz bakine fioke, zdravlje u tegli
Danas među kupovnim džemovima prepunih aditiva, retkost je pronaći recept bez trunke konzervansa.

Ukusne kiflice sa puterom i jednostavno da se prave: Baka nam donosi recept zlata vredan, ko proba neće se pokajati
Ove kiflice biće vaš izbor u mnogim prilikama.
Komentari(0)