KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?

Koliko god da čuvanje trešnji deluje jednostavno, bolje bi bilo da promenite ovu rutinu kako bi trajale duže. Smatra se da za sat vremena na sobnoj temperaturi trešnje propadaju brzinom kojom bi se pokvarile ukoliko stoje tokom celog dana na hladnom.
Kako se čuvaju trešnje?
Trešnje traju duže kada se čuvaju na niskim temperaturama. Zbog toga, jednostavan način da se trešnje čuvaju i da budu sveže je da ih stavite u frižider. Da biste ohladili trešnje, jednostavno ih prebacite u hermetički zatvorenu plastičnu posudu, a zatim je stavite u frižider.
Možda vas zanima:

Rodile prve trešnje i to ne u maju kad im je vreme, već u aprilu: Zacrvenele se grane na stabilima u centru Topole
Visoke temperature u martu i aprilu usovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni
Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije
Možda vas zanima:

Rodile prve trešnje i to ne u maju kad im je vreme, već u aprilu: Zacrvenele se grane na stabilima u centru Topole
Visoke temperature u martu i aprilu usovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni
Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije
Možda vas zanima:

Rodile prve trešnje i to ne u maju kad im je vreme, već u aprilu: Zacrvenele se grane na stabilima u centru Topole
Visoke temperature u martu i aprilu usovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni
Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije
U tu svrhu možete koristiti i plastičnu vrećicu koja se može ponovo zatvoriti. Imajte na umu da trešnje mogu poprimiti ukuse drugih namirnica u frižideru. Dakle, pobrinite se da ih čuvate odvojeno. Trik je da ih držite u plastičnoj kesi, a zatim ih stavite u hermetički zatvorenu plastičnu posudu pre nego što je odložite u frižider. Ovo će osigurati da vaše trešnje ostanu sveže i ukusne.
Trešnje je najbolje da operemo neposredno pre jela, nikako pre (kako obično radimo) jer će u tom slučaju brzo da istrule. Vlaga koja se zadržava kraj peteljke ubrzava truljenje.

Hladovina i kašika: Letnja okrepa sa srpske trpeze
Kad bi sunce upržilo, a zapisi pružili najgušću senku, domaćice u srpskim selima posluživale su jednostavna, osvežavajuća jela — ono što rashlađuje telo i veseli dušu.

Najukusniji starinski kolač sa jabukama - naše bake su ga redovno pravile: Ne postoji bolji, a ni lakši recept
Lak recept za najukusniju starinsku lenju pitu

Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu

Prste da poližeš: Ovo je recept za najsočniju gurmansku pljeskavicu
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.
Komentari(0)