Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu

Planinska pita sa sirom
Printscreen/Youtube

Otkrijte kako se pravi planinska pita sa sirom – jednostavan recept za večeru koja spaja toplinu doma i bogat ukus.

Posle dugog dana, nema lepšeg osećaja nego kada kuća zamiriše na domaću hranu. Miris pečene kore i topljenog sira vraća nas u detinjstvo, u trenutke kada se oko stola okupljala porodica i delila jednostavna, ali bogata jela.Planinska pita sa sirom upravo je takvo jelo – rustično, zasitno i toplo.

Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu. Idealna je za one trenutke kada želite da se opustite, ali i da nahranite celu porodicu jednim velikim plehom punim ukusa.

Recept: Planinska pita sa sirom

Sastojci:

500 g kora za pitu (kupovne ili domaće)

400 g mladog sira (može i feta ili dimljeni sir za jači ukus)

3 jaja

200 ml jogurta (ili kiselo mleko)

50 ml ulja

so po ukusu

Priprema:

U činiji pomešajte sir, jaja i jogurt. Dodajte malo soli ako je sir blag.

Pleh premažite uljem i počnite slagati kore. Svaku koru blago premažite uljem.

Na svaku drugu koru rasporedite deo fila od sira i jogurta.

Nastavite slaganje dok ne potrošite sve kore i fil.

Završite korom, pa preko nje prelijte ostatak fila da pita bude sočna.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35–40 minuta, dok ne dobije zlatnu koricu.

Ostavite da se malo ohladi, pa poslužite uz jogurt ili salatu.

Planinska pita sa sirom – večera koja spaja ljude Ovo nije samo recept, već način da unesete toplinu u dom. Kada sledeći put poželite večeru koja će nahraniti i stomak i srce, setite se ovog jednostavnog recepta.

Komentari(0)

Loading