POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.

Posni kolači su ukusni i zdravi kolači koji se prave bez upotrebe namirnica životinjskog porekla. I idealni su za vegane i za ljude koji paze na ishranu i žele da unose manje kalorija.
Posni kolači mogu biti i zdraviji od običnih kolača jer se često koriste zdravije alternative za šećer i brašno. Med, javorov sirup, agava sirup ili kokosov šećer su odlične zamene za beli šećer.
Ovi kolači mogu biti jednako ukusni kao i oni koji se prave sa mlekom i jajima, a mi danas donosimo upravo takav recept za posno medeno srce.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Sastojci:
250 g brašna
150 g šećera
250 ml kisele vode
120 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Seckani bademi
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh I pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema.
Glazura:
Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač. Po površini pospite seckani badem i možete da uživate u ovom savršenom posnom kolaču.
Prijatno!
Pročitajte još:

Ovaj aromatični pasulj kida koliko je dobar! Stigao pravo iz bakinje kuhinje, spoj sastojaka je fantazija
Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas podsetiti na bakinu kuhinju.

Pura s kajmakom iz sela Glogovac kod Jagodine: zaboravljeni doručak koji se vraća na srpske trpeze
Domaći recept iz Šumadije koji su jeli težaci pre odlaska u polje, danas je retkost, ali se još pamti u seoskim kuhinjama. Pura kuvana u glinenom loncu i prelivena domaćim kajmakom bila je znak da u kući ima i truda i ukusa.

Starinski recept za najbolji sutlijaš, poslastica uz koju su odrasle generacije: Brzo se pravi, a još brže smaže
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

Zaboravljeni recept za jelo "komat" iz Gornje Jablanice – srpska varijanta slane pite
Jelo koje se pravilo „kad ništa drugo nije bilo u kući“: Komat, skromna pita iz narodne kuhinje juga Srbije

Tradicionalna metoda pravljenja sira iz mješine u Pešterskoj visoravni
Sir sa ukusom vetra i vune: Kako se vekovima pravi najautentičniji pešterski sir u ovčijoj mješini
Komentari(0)