POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.

Posni kolači su ukusni i zdravi kolači koji se prave bez upotrebe namirnica životinjskog porekla. I idealni su za vegane i za ljude koji paze na ishranu i žele da unose manje kalorija.
Posni kolači mogu biti i zdraviji od običnih kolača jer se često koriste zdravije alternative za šećer i brašno. Med, javorov sirup, agava sirup ili kokosov šećer su odlične zamene za beli šećer.
Ovi kolači mogu biti jednako ukusni kao i oni koji se prave sa mlekom i jajima, a mi danas donosimo upravo takav recept za posno medeno srce.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Sastojci:
250 g brašna
150 g šećera
250 ml kisele vode
120 ml ulja
6 kašika džema od kajsija
3 kašike kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
Seckani bademi
Za glazuru:
150 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh I pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema.
Glazura:
Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač. Po površini pospite seckani badem i možete da uživate u ovom savršenom posnom kolaču.
Prijatno!
Pročitajte još:

STARE BUGARKE PRAVE POPARU NA NAJBOLJI NAČIN: Dodaju 2 sastojka - kremasta i sočna
Stare Bugarke prave poparu na najstariji način uz dva sastojka zbog kojih je kremasta i sočna

Slani bakin kolač sto puta lepši od slatke varijante: Recept za ukusnu večeru ili doručak koju ćete stalno praviti
Brz recept za bakin kolač od 6 sastojaka.

PITA SA PEČURKAMA KAO IZ SNOVA: Uz ovakvu pripremu je NIKAD UKUSNIJA (VIDEO) (RECEPT)
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u tim količinama

Plavi biser planina: Tajne i lekovita moć srpske borovnice i recept za tradicionalnu pitu
Sitna, tamnoplava bobica koja krije izuzetnu lekovitost i vekovima je hranila planince i čuvala njihovo zdravlje.

Zaboravljeni recept iz srpskih planina: Kako se nekada spremala jagnjetina iz vrelog luga
Starinski način pečenja mesa u zagrejanoj zemlji čuvao je sočnost i miris jagnjetine kakav danas retko možemo da probamo.
Komentari(0)