POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.

kolač
Shutterstock

Posni kolači su ukusni i zdravi kolači koji se prave bez upotrebe namirnica životinjskog porekla. I idealni su za vegane i za ljude koji paze na ishranu i žele da unose manje kalorija.

Posni kolači mogu biti i zdraviji od običnih kolača jer se često koriste zdravije alternative za šećer i brašno. Med, javorov sirup, agava sirup ili kokosov šećer su odlične zamene za beli šećer.

Ovi kolači mogu biti jednako ukusni kao i oni koji se prave sa mlekom i jajima, a mi danas donosimo upravo takav recept za posno medeno srce.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

250 g brašna

150 g šećera

250 ml kisele vode

120 ml ulja

6 kašika džema od kajsija

3 kašike kakaoa

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

Seckani bademi

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet. U drugoj činiji sjedinite kiselu vodu, ulje, šećer i tri kašike džema, pa dodajte suve sastojke. Sjedinite mikserom, sipate u podmazan pleh I pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Vruć kolač premažite ostatkom džema.

Glazura:

Čokoladu istopite s uljem i prelijte hladan kolač. Po površini pospite seckani badem i možete da uživate u ovom savršenom posnom kolaču.

Prijatno!

Pročitajte još:

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/96307/najmekse-buhtle-gotove-za-cas-tope-se-u-ustima-i-nestaju-s-tanjira-brzinom-svetlosti/vest

https://lepotesrbije.alo.rs/gastronomija/vesti/95780/sta-je-akvafaba-rec-je-o-fenomenalnom-sastojku-koji-menja-jaja-u-mnogim-receptima-i-korisna-je-kako-za-alergicne-tako-i-za-one-koji-poste/vest

Komentari(0)

Loading