NAJMEKŠE BUHTLE Gotove za čas, tope se u ustima i nestaju s tanjira brzinom svetlosti
Ko može da odoli toplim, punjenim buhtlama
Mekane, mirisne i punjenjene ukusnim džemom od kajsija, ove buhtle su pravo malo zadovoljstvo koje se topi u ustima. Još bolje, priprema kratko traje, što znači da ćete brzo uživati u njihovom neodoljivom ukusu. Savršene su za doručak, užinu ili laganu poslasticu uz kafu. Spremite se, jer ove buhtle nestaju s tanjira brzinom svetlosti!
Sastojci:
850 g brašna
Možda vas zanima:
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)
Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu
Možda vas zanima:
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)
Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu
Možda vas zanima:
KROMPIRUŠA, pita za gurmane prema bakinom receptu: Pikantni zalogaj za vaša nepca (VIDEO)
Ništa bez bakine kuhinje.
POSNA ČORBA OD RASOLA Sok od kiselog kupusa upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice"-prvi dan posta (RECEPT)
Od posnih jela u Pirotu značajna su ona koja su se pripremala od koprive, belog luka, zelja i štavljaka (vrsta zelja), oriza (pirinča) itd. Sok od kiselog kupusa – rasol upotrebljavan je za jela koja su se pripremala za vreme „jednonice“ (prvi dan posta); isto se kuvala čorba sa prazilukom, orizom i zrelim paprikama u komadu
150 ml ulja
1 kvasac
500 ml vode
1 kašičica soli
4 kašičice šećera
džem od kajsija
šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Stavite u činiju kvasac, šećer i malo vode. Ostavite 15 minuta da se aktivira.
Dodajte preostalu vodu, ulje, so i izmešajte. Polako dodajte brašno da se zamesi meko testo. Testo ostavite da stoji 30 minuta. Premesite ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0,5 cm i isecite na kocke. Na svaku kocku stavite kašičicu džema i formirajte lopticu. Ređajte ih jednu do druge u pouljen pleh i premažite sa malo margarina. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Kada se ohlade, pospite ih šećerom u prahu.
(Trpeza)
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)