Ako postite obavezno napravite kolač: Najbolji recept za posno medeno srce je pred vama, ukusno i mekano kao duša
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave

Medeno srce je jednostavan kolač koji se priprema veoma brzo.
Medeno srce je tradicionalni kolač koji mnoge domaćice rado prave. Postoji i verzija ovog kolača sa višnjama, kao i posna varijanta.
Recept za posno medeno srce se lako pamti jer se glavni sastojci mere na čaše.
Možda vas zanima:

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Sastojci:
Možda vas zanima:

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Možda vas zanima:

Ukusniji ručak dugo niste spremili: Punjene paprike oduševiće celu porodicu, svaki zalogaj je uživanje
Ovo jelo svideće se mnogima.

Kao da je mrsni! Počinje post, a ovo jelo se mora nalaziti na trpezi - posni pasulj na vodi čista 10ka recept
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
1 čaša (od 2 dl) vode
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 kesica cimeta
1 kašika kakaoa
2 kašičice sode bikarbone
1/2 kesice praška za pecivo
5+4 kašike ulja
200 g čokolade
10 kašika džema od kajsije
Priprema:
Umutiti vodu, šećer, ulje, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, kakao, cimet i 5 kašika džema. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Polovinu umućene mase sipati u nauljen i brašnom posut pleh ili tepsiju i peći dok se ne uhvati tanka korica. 100 g čokolade i 5 kašika džema rastopiti na tihoj vatri. Premazati preko zapečenog dela. Zatim kašikom dodavati polako drugu polovinu umućene mase i vratiti u rernu da se peće oko 25 minuta.
Otopiti 100 g čokolade sa 4 kašike ulja i naneti glazuru na ispečen topao kolač pa ostaviti da se ohladi.


Slavski kolač i žito: Srce srpske slave i simbol porodične časti
Priprema slavskog kolača i žita nije samo kulinarski zadatak – to je čin poštovanja, tradicije i ljubavi koji okuplja porodicu oko vere i korena.

Leskovački ajvar: Domaća magija iz tegle koju morate probati
Upoznajte sve tajne pripreme čuvenog leskovačkog ajvara – od izbora paprike do završnog ukusa koji osvaja čitavu Srbiju.

Ovakav koh su pravile bake u Jugoslaviji: Desert napravljen s ljubavlju koji nas vraća u detinjstvo, recept je lak
Recept za koh je za sve uzraste, pa i za one koji su manje iskusni u kuhinji, pa zašto ga ne biste oprobali?

Miris proleća i hleba: Tajna starinskog recepta za pogaču sa koprivom
Kad se prvi put pojavi kopriva u dvorištu ili na ivici šume, znamo da je proleće stiglo. Na selu se tada ne gubi vreme – bake kreću da mese pogaču koja miriše na detinjstvo, zdravlje i jednostavan život.
Komentari(0)