SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Čupavci su kolači koji se prave od biskvita, pa se uvaljaju u čokoladu i kokos. Često možete da ih vidite na slavskoj trpezi, a mi vam predlažemo da ako slavite Svetu Petku za desert poslužite posnečupavce koji se ne peku.
Oni se prave mnogo brže i lakše od originalnog recepta, a toliko su kremasti da se tope u ustima.
Sastojci:
1 l ovsenog mleka (može i od kokosa)
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!
Možda vas zanima:
POSNI ČUPAVCI NA VODI: Najukusnija poslastica za Uskršnji post - recept iz starih novina koji samo bake imaju
Posni čupavci na vodi su najukusnija poslastica za Uskršnji post po receptu iz starih novina koji naše bake imaju
Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!
40 g margarina
120 g šećera
2 pune kašike kakaoa
160 g griza
1 kesica vanilin šećer
100 g posne čokolade
kokos
Recept za posne čupavce koji se ne peku:
U mleko dodajte šećer, kakao, griz i vanilin šećer. Dobro sjedinite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sklonite sa šporeta i dodajte margarin, kao i čokoladu, pa mešajte dok se smesa za posne čupavce ne sjedini.
U posudu u koju ćete sipati smesu za čupavce sipajte vodu, pa je promuljajte kako bi obložila celu posudu. Prospite i sipajte smesu za čupavce. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se stegne u frižideru ili zamrzivaču. Zatim isecite kocke i uvaljajte u kokos.
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Starinsko jelo iz Vojvodine spremno za pola sata: Potrebna su vam samo 4 sastojka, odlična ideja za ručak
To je jelo koje je nekada bilo izuzetno popularno, a danas smo ga nekako zaboravili.
Kuvana bundeva s medom: Zaboravljena poslastica za sredinu posta
Nekada je miris kuvanog bundeve s medom značio da je jesen stigla do tiših dana. Danas je ovo jednostavno jelo savršeno za one koji poste, ali ne žele da se odreknu toplog ukusa detinjstva
Ovo je najbolji posni ručak na kašiku! Kad ga probate, zaboravite da NEMA MESA, evo u čemu je tajna
Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu
Komentari(0)