Popara s lukom na vodi: Skromno jelo iz naroda koje vraća miris ognjišta
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Nije bilo mleka, nema sira, ali ima hleb, crni luk i malo ulja – i to je bilo dovoljno za večeru koja greje, miriše i okuplja celu kuću
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
U istočnoj Srbiji, žene su uz pasulj, proju i kuvani krompir služile jednostavan, ali snažan preliv – od belog luka, mlevenih oraha, sirćeta i vode. Oštar, jak i zdrav, bio je nezaobilazan u vreme posta.
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije
Još su sočniji i ukusniji, a zahvaljujući 1 triku čak 5 dana mogu ostati svež
Posni sutlijaš je idealno rešenje kada želite brz i lagan desert, bilo za svakodnevni obrok ili posnu trpezu.
Ovo jelo svideće se mnogima.
Sprema se veoma lako i svako ga može bez muke napraviti
Ovim ćete oduševiti sve goste za stolom.
Jednostavna i brza priprema
Kupus može da bude deo brojnih posnih recepata
Ukus kom nećete moći da odolite
Njegova priprema je jednostavna, a rezultat će oduševiti vaše goste i upotpuniti slavsku atmosferu.
Jednostavan recept za vrlo ukusan i sočan posni kolač