Fenomenalni posni čupavci bez ulja, odlična poslastica za post na vodi!
Danas vam donosimo recept za čupavce koje svi volimo, a koje na ovaj način možete praviti i u vreme najstrožeg posta jer se spremaju na vodi.

• 200 g brašna
• 400 g šećera
• 400 ml vode
Možda vas zanima:

POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
Možda vas zanima:

POSNO MEDENO SRCE Sočni kolač koji se topi ustima, svi će ga obožavati, a sprema se za čas!
Kako je nastupilo vreme posta, danas vam donosimo recept za sočno i preukusno posno medeno srce u čijem ukusu će uživati cela porodica.

Baklava po receptu naših baka, najbolja i najukusnija!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept, kako su je spremale naše bake, ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.
• 50 g griza
• 1 prašak za pecivo
• 1 vanilin šećer
• 100 g kokosovog brašna
• 50 g kakao praha
• 1 kašika alkoholnog sirćeta
Priprema:
Pomešajte u činiji pšenično brašno, griz, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer. Potom dodajte 200 ml vode i kašiku alkoholnog sirćeta. Umutite dobro sve pa sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni dok se patišpanj ne odvoji od ivice pleha. Ohlađen kolač isecite na kocke. Sipajte u šerpu 200 mililitara vode, dodajte 200 grama šećera i kakao praha pa stavite na ringlu da se kuva. Čim proključa, skinite sa ringle i ostavite da se malo ohladi. Sipajte kokosovo brašno u dubok tanjir. Spuštajte kocke patišpanja viljuškom u preliv od vode, šećera i kakao praha, pa odmah posle u posudu sa kokosovim brašnom. Vaši čupavci su spremni.
Prijatno!
Pročitajte još:

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)